Sådan genbruger du Nespresso kapsler
Foto: CTK / Alamy Stock Photo Giver dine kapsler fra Nespresso (også) dig dårlig samvittighed?

Sådan genbruger du kapsler fra Nespresso

Slut med dårlig samvittighed over at drikke kapsel-kaffe

Nu kan du ånde lettet op, hvis du har haft dårlig samvittighed over at drikke kapsel-kaffe. Nespresso har lavet en smart ordning, der skåner både miljøet - og din (måske) sorte samvittighed.

Det er så nemt: Du popper en kapsel i maskinen, trykker på knappen, og straks efter er der kaffe i koppen. Kaffefirmaet Nespresso har haft stor succes med deres kaffemaskiner, der brygger dig en frisk kop på få sekunder.

LÆS OGSÅ: 4 ting, du selv kan gøre for at mindske microplast i miljøet

Men synes du, kaffen har haft en bismag af dårlig samvittighed, er det måske fordi, du ikke har affaldssorteret de små aluminiumskapsler og sendt dem til genbrug. Aluminium forurener nemlig vores miljø, og derfor må du ikke bare smide kapslerne i skraldespanden.

LÆS OGSÅ: Så meget genbrugt børnetøj kan du få for 500 kroner

Nu sørger Nespresso for at din dårlige samvittighed letter. Indtil nu har det være muligt at aflevere kapslerne til genanvendelse 31 steder i Danmark, og fra april bliver de udvidet til hele 1.500 steder, så du kan aflevere kaffekapsler på både posthuset og i pakkebokse over hele landet. Det bliver endda endnu nemmere, for Nespresso tilbyder også at komme hjem til dig og hente dine brugte kapsler, når du samtidig får leveret nye.

Fredrik Nilsson, der er landechef for Nespresso i Danmark, forklarer, hvorfor kaffebrandet har indført den nye ordning.

LÆS OGSÅ: 11 strikkede og hæklede karklude & håndklæder

- Vi har i forbindelse med udviklingen af ordningen spurgt danskerne om, hvad der er mest afgørende for, at de får afleveret kaffekapslerne til genanvendelse. Og de svarede, at det vigtigste er, at man kan sortere metallet derhjemme og dernæst, at der kom flere steder, hvor man kan aflevere kaffekapslerne. Med udvidelsen af genanvendelsesordningen opfylder vi begge ønsker og har nu et endnu bedre fundament for at give kaffekapslerne nyt liv.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bæredygtighed og Kaffe