Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sådan laver du hjemmelavet bearnaise
Foto: Columbus Leth Sådan laver du bearnaisesovs, der IKKE skiller...

Bearnaise - trin for trin guide til hjemmelavet bearnaisesovs

Perfekt hjemmelavet bearnaise

Bearnaise skiller let, da den er ekstrem temperaturfølsom, så her gælder det om at undgå for høj varme. Se hvordan, du laver en perfekt hjemmelavet bearnaise her.


Perfekt hjemmelavet bearnaise

Tid: ca. 15 min.
(2 ½ dl sauce)
175 g smør
2 skalotteløg
3 spsk. finthakket estragon
3 spsk. vineddike
3 spsk. hvidvin
1 spsk. vand
4 æggeblommer


1. Smelt smørret. Fjern skummet fra overfladen med en ske. Afkøl smørret.


2. Hak skalotteløgene fint, og kom dem i en lille gryde sammen med estragon, vineddike og vin. Kog op, til eddiken er fordampet. Tilsæt vand for afkøling.


3. Kom nu æggeblommer i essensen, og pisk under svag varme, til det begynder at tykne. Pisk i ca. 4 minutter.


4. Spæd til med det lunkne smør – lidt ad gangen – og pisk, mens saucen tykner under meget svag varme. Server bearnaisen som ledsager til en god bøf og gerne med hjemmelavede fritter.

► SE OGSÅ: Hjemmelavet ravioli

► SE OGSÅ: Hjemmerørt mayonaisse

► SE OGSÅ: Hjemmelavet luftig chokolademousse


Se, hvad vi ellers skriver om: Bearnaise, Nytårsmenu, Bøf bearnaise, Estragon og Steak