En voksen verden som ung kvindelig iværksætter

En voksen verden som ung kvindelig iværksætter

Victoria Garber begyndte allerede sin YouTube karriere som 10-årig, hvor hun startede med at filme sig selv lægge make-up. I dag er YouTube og make-up udskiftet med smykker, som den unge iværksætter lever af.

Historien om Garber Jewellery og Victoria Garber startede på YouTube, hvor Victoria ivrigt fortalte sin følgeskare om hendes store interesse for mode, smykker og styling. Hurtigt steg interessen for Victorias holdninger om mode og styling, hvilket gjorde at hun var én af de yngste i Danmark, som nåede 100.000 følgere på YouTube.

Fra sociale medier til egen smykkevirksomhed

Det er ikke alle unge, som kan skrive YouTube-stjerne, iværksætter, smykkerdesigner, og gymnasieelev på sit CV, som Victoria Garber.

Historien om Garber Jewellery startede i matematiktimerne, hvor Victorias kladdehæfter hurtigt blev fyldt op med tegninger og konstruktioner af en lang række forskellige smykker frem for regnestykker.Smykkerne i kladdehæfterne kunne Victoria ikke slippe og tog dermed et stort sats på den baggrund; hun var fast besluttet på at starte sin egen smykkevirksomhed, og derved også indlede drømmen om at blive en ung og kvindelig iværksætter.Derfor teamede Victoria op med sin bror, Frederik, og en fælles barndomsven, Mathias, som begge kunne se potentialet i hendes tegninger og idéer. Det blev starten på en spændende eventyr, hvor Garber Jewellery blev stiftet i 2016, og herefter har de tre stiftere ikke set sig tilbage.

billede2.jpg

Store beslutninger og nye begreber i en ung alder

Victoria fandt hurtigt ud af, at det at være iværksætter i en meget ung alder, pludselig afføder store beslutninger og nye virksomhedsbegreber, som man er nødsaget til at forstå.

Hvad gør en ung pige, når der pludselig skal træffes store beslutninger om indkøb, økonomi og strategi. Og hvad vil det desuden betyde, når der tales om begreber såsom: leverandøraftaler, SOP’er og strategi?

Victoria, Frederik og Mathias startede fra ingenting, hjemme i køkkenet, hvor teamet ekspederede de første 10.000 ordrer ud fra privaten. Gennem hele opstartsforløbet har det været ’’learning by doing’’, hvilket har gjort at alle aspekter ved at drive en virksomhed er kommet godt ind under huden.

Der er både truffet gode og mindre gode beslutninger, men i sidste ende har det givet en kæmpemæssig livslæring samt et stort kendskab til hvad det vil sige at drive en virksomhed.

alt.dk_garber_in_text_billede_3.jpg

En givende og lærerig rejse

I Victorias skifte fra primært at være YouTuber til at være iværksætter, har Victoria gennemgået en større transformation.

Det har været en stor og forpligtende beslutning, at springe ud som ung iværksætter. I den forbindelse har der ikke altid har været tid til fest og farver, som Victorias jævnaldrende har kunne nyde.

Victoria har været nødsaget til at gå på kompromis med det sociale ungdomsliv, og beslutningen om at starte egen virksomhed, har til tider krævet afkald på det traditionelle ungdomsliv. Dog føler Victoria sig meget privilegeret over at muligheden for at starte og drive sin egen virksomhed, og dermed udleve sin hel store passion i en meget ung alder.

Den store dedikation fra hele teamet bag Garber Jewellery har resulteret i, at virksomheden i dag har sendt mere end 30.000 smykker ud til glade kunder.

Hvis du vil læse mere om den interessante historie bag Garber Jewellery, kan du læse mere her.

Se, hvad vi ellers skriver om: Iværksætteri og Smykker