Amanda Jacobsen
SPONSORERET indhold

Amanda Jacobsen: Hver gang jeg kigger på børnene, føler jeg skyld

Tidligere direktør for Gate Gourmet, Amanda Jacobsen, skal 3,5 år i fængsel for at have bedraget sin arbejdsgiver for ca. 130 mio. kr. Det afgjorde Københavns Byret i sidste uge.

Af: Simone Anet Bodholdt Foto: Les Kaner
10. sep. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Da ALT for damerne talte med Amanda Jacobsen i dag mandag, var hun stadig meget berørt over usikkerheden over sine to drenges situation. Hun vil ikke endnu fortælle, hvad hun tænker om sin dom på 3,5 års fængsel. Først når anklagemyndigheden har besluttet, om dommen skal ankes, vil hun give endnu et interview til ALT for damerne.

I et stort interview i bladet, som er på gaden torsdag denne uge, fortæller Amanda Jacobsen, hvordan hun forsøger at tackle sit svigt over for de to sønner, som tidligere på året mistede deres far, der begik selvmord som følge af at svindlen, som han ikke var vidende om, blev rullet op.

− Det æder mig indefra. Forældres helligste rolle er at beskytte deres børn, og jeg har smidt mine børn for ulvene. Jeg har sat dem i en meget sårbar situation, hvor alle kan misbruge det, deres mor har gjort, imod dem. Jeg kan ikke være i deres liv. Jeg kan ikke kysse dem godnat eller trøste dem, hvis de slår sig, siger Amanda Jacobsen til ALT for damerne.

"Børnene har hjulpet mig med deres ubetingede kærlighed"
Mens Amanda Jacobsen afsoner sin straf, var det ved redaktionens afslutning endnu ikke besluttet, om børnene skal på en institution, i plejefamilie, eller om de kan få en familieordning, hvor børnene kan afsone sammen med deres mor.

− Jeg føler mig meget skyldig over hele situationen. Hver gang jeg kigger på børnene, føler jeg skyld. Deres far har begået selvmord, og en far får man ikke igen. Det har været grotesk og hårdt, men børnene har hjulpet mig med deres ubetingede og uendelige kærlighed. Min yngste søn har sagt til mig "Det skal nok gå mor. Vi tre holder sammen. Og vi venter på dig", siger Amanda Jacobsen.

Skylden over for børnene har været så tung, at hun i lang tid ikke har kunnet se sig selv i spejlet. Dog har det ikke strejfet hende at vælge selvmordet som udvej sådan som hendes mand har gjort det.

"Mine børn skal ikke skamme sig"
Hvad står du tilbage med nu?

− Jeg er stolt af, at jeg har gjort alt, hvad jeg kan, for at rette op på mine fejl. Mine børn skal ikke skamme sig over, at jeg er deres mor. De skal forstå, hvad der er gået forud. I bund og grund er jeg ikke et dårligt menneske. Jeg er ligesom ukrudt, jeg skal nok overleve. Jeg ved ikke, om jeg nogensinde kan føle mig tryg, eller om jeg altid skal kigge mig over skulderen. Jeg har lært, at mennesker kan være meget onde. Jeg har altid været en håbløs optimist. Det har jeg mistet. Jeg er blevet smidt i hakkemaskinen og prøver at samle mig selv igen. Jeg tror, at det vil hjælpe mig at komme i fængsel, for så kan jeg sige, at jeg er blevet straffet, og så kan jeg stoppe med at straffe mig selv.

Læs det eksklusive interview med Amanda Jacobsen i ALT for damerne nr. 37 (i handlen fra torsdag), som opruller historien om, hvordan svindlen eskalerede over årene, hendes tætte forhold til chefen, samt hvordan hun håndterede mandens selvmord.