Andreas Odbjerg scenen
SPONSORERET indhold

”Jeg elsker dig for evigt og evigt og evigt”: 10 ting, du (måske) ikke vidste om Andreas Odbjerg

Vidste du, at musikeren Andreas Odbjerg i gymnasiet opfandt en forløber til rejsekortet? At han inden sit gennembrud har været garderobeansvarlig på en af Odenses natklubber sammen med MØ? Ellers at han har deltaget i to talentshows på tv? Lær ham at kende her.

Af: Emma Fjalland Lund Foto: Henrik R. Petersen / HER&NU
03. mar. 2022 | Livsstil | ALT.dk

Alle kigger på ham, når han danser med sig selv.

Lige der, midt på scenen i rampelysets skær, står sanger og sangskriver Andreas Odbjerg. Han kom for alvor på alle læber, da han i 2021 slog igennem med sangene ”I morgen er der også en dag”, ”Føler mig selv 100” og ”Stor mand”. Et gennembrud, han har kæmpet for i hele 15 år.

Men hvad ved du egentlig om den populære sanger og sangskriver fra Fyn, der inden for de seneste år har taget Danmark med storm? Læs med, og lær (måske) noget nyt om ham her.

1. Ambassadør for OB

Andreas Odbjerg er født og opvokset i den lille Odense-forstad Allesø og fortæller gladeligt, hvor stor fan han er af byens største fodboldklub. Sangeren er kommet på stadion, siden har var helt lille, og han ser stadig alle OB’s kampe.

”OB er den eneste klub, hvor jeg ikke føler, at det har været et valg, om jeg skal være fan af klubben. Det påvirker mit humør, hvordan det går, når OB spiller, og det er det fynske blod i mine årer, der har valgt, at jeg skal være OB-fan,” fortæller Andreas Odbjerg til OBs hjemmeside.

I sommeren 2021 kunne han også – til både sin egen og OBs kommercielle chefs store glæde – bryste sig med at være udnævnt ambassadør for holdet.

”Han har aldrig lagt skjul på sin store kærlighed til klubben, og jeg ved, at han helt sikkert vil bære striberne med stolthed, når han denne sommer skal turnere rundt i hele landet. Så vi er meget stolte over, at Andreas Odbjerg nu også er del af vores hold af OB-ambassadører,” siger kommerciel chef Jack Jørgensen i forbindelse med ambassadørskabet til OBs hjemmeside.

2. Skuespillerdrømme

Andreas har altid elsket at optræde og har altid forestillet sig, at han skulle stå på en scene. I starten gik drømmen dog mere på at være skuespiller end at være sanger. Men han skulle ikke bare være en hvilken som helst skuespillerstjerne – han skulle være den største.

Faktisk var han allerede i alder af fire-fem år så opsat på stjernestatus, at han begyndte at visualisere det, og i 6. klasse stillede han til sin hjemmekundskabslærer følgende spørgsmål: ”Hvorfor skal jeg lære at lave mad?”

”Jeg var sikker på, at jeg ville blive så rig og kendt, at jeg kunne nogen til at gøre det for mig,” fortæller han til Euroman.

”I mine ungdomsskoleår lavede jeg virkelig meget skuespil og rigtig mange musicals og Shakespeare-forestillinger. Jeg instruerede faktisk også selv nogle forestillinger. Derfor søgte jeg også først ind på skuespillerskolen, men fik et afslag,” har Andreas Odbjerg fortalt til Gaffa.

Skuespillerevnerne havde dog alligevel imponeret ansøgningsudvalget på skolen, og han blev bedt om at vende tilbage året efter. Det gjorde han dog aldrig, for han fandt derefter ud af, hvad det i virkeligheden var ved skuespillet, der tiltrak ham:

”Når man er skuespiller, er man lidt en marionetdukke i et spil. Jeg ville meget hellere være den, der skrev narrativet og være den, der instruerede i stedet for at være den, der skulle fremføre andres tekster,” forklarede han ligeledes til Gaffa.

3. Sangkonkurrence på tv

Efter mange år i det lokale band We Are, tog Andreas Odbjerg efter afslaget fra teaterskolen i 2009 næste skridt og gik til audition på den danske udgave af tv-programmet X Factor som soloartist. Han gik videre til de indledende runder, men nåede ikke til liveshowene.

”Det var ikke gennemtænkt. Men jeg boede i Odense og havde ingen forbindelser til musikbranchen, så jeg tænkte ”nu stiller jeg mig op på landsdækkende tv og ser, hvad der sker”. I København kan man være kongen af Kødbyen (natklubområde i København, red.), uden nogen fra Jylland og Fyn ved, hvem du er. De er alt for cool til ’X Factor,’ men for mig skulle der bare ske noget,” fortæller han til BT

Tre år senere var han igen tilbage på skærmen, nu som deltager i Voice – Danmark største stemme, som var en musikkonkurrence i bedste sendetid på TV 2. Her gik han hele vejen til finalen, hvor han endte med at få en anden plads. Det var dog alligevel nok til at fik en pladekontrakt.

4. Kendte i garderoben

Under sin HF-uddannelse fik Odbjerg frataget sin SU grundet fravær, og han måtte derfor arbejde ved siden af for at holde hjulene rullende. Foruden at han jobbede med at lave teater for virksomheder til eks. teambuildingarrangementer, stod han i garderoben på den populære Odense-natklub Boogie sammen med MØ, fortæller han til Euroman.

5. Reddet af Konservatoriet

Den nu populære sanger og sangskriver nåede ikke sin stjernestatus uden bump på vejen. Foruden at det tog ham 15 år at få sit store gennembrud, var han nemlig i en periode så økonomisk flad, at han ikke havde råd til et sted at bo.

Gennem halvandet år havde han knap og nap 500 kroner på lommen, når regningerne var betalt hver måned, og han boede på venners sofaer. Han fik faktisk sågar et brev fra staten, hvor de spurgte, hvor han er henne, fortæller han til TV 2 Fyns ungdomsmedie Bemærk.

Hans redning fra livet i pengenød og på kanten af hjemløshed blev, da han i 2014 blev optaget på Det Rytmisk Musikkonservatorium og her fik en hverdag og en fast indkomst. Og efter i mange år at have haft skattegæld til op over begge øre kunne han i juni sidste år kalde sig gældsfri, fortæller han til Euroman.

6. Kan ikke lide at være alene

Selvom han i en af sine kendte sange synger om at føle sig selv 100 procent alene midt på dansegulvet, har Andreas Odbjerg faktisk altid haft det meget svært ved at være kun i sit eget selskab.

”Min kæreste har rejst rigtig meget alene og synes, det er superfedt. Jeg får virkelig angst ved tanken… Alt det, der har værdi for mig, mister på en måde sin værdi, hvis man ikke har det sammen med nogen,” fortæller han til P3 og uddyber:

”Jeg var det barn, der sad ved telefonen lørdag og søndag og ringede til alle mulige. Jeg kunne ringe til syv i træk, og til sidst ringede jeg til folk, som jeg nok i virkeligheden ikke kunne lide at hænge ud med, bare for at have nogen at hænge ud med.”

7. Stor cykelfan

Hvis der til gengæld er noget den unge fynbo er fan af, er det cykelsport. For ligesom med OBs kampe, så følger han her også ihærdigt med og ser næsten alle løb, samt læser op til flere artikler om cykling – dagligt!

”Det er virkelig min hobby, min nørdede ting. Drømmen er ikke at blive cykelrytter, det løb er kørt. Det tror jeg heller ikke, jeg havde egnet mig til,” siger han i podcasten Mennesket bag kunsten, og lægger vægt på, hvor fedt det kunne være at bo tættere på et af de store cykelløb.

8. Frankofil

Et af de steder, han godt kunne se sig selv bo, er i Frankrig, gerne tæt på en af bjergene, som de kører på i cykelløbet Tour De France.

”Jeg elsker det franske køkken. Jeg er i det hele taget fan af Frankrig – jeg er lidt frankofil, tror jeg. Det er min søster også. Jeg har kun været der få gange, men det har også bare været den vildeste oplevelse. Jeg gad godt bo på et fransk bjerg og så have et studie der,” fortæller han i podcasten Mennesket bag kunsten.

9. Opfandt ’rejsekortet’

Ifølge BT opfandt Andreas Odbjerg i gymnasiet en forløber til rejsekortet. Der var dog dengang ikke nok styr på forretningsmodellen til, at ideen kunne blive virkelighed.

”Vi tænkte stort, så man også skulle kunne bruge det i lufthavnen, men var slet ikke så strukturerede, så opgaven endte med at blive noget pis,” fortæller han til avisen.

10. Gik på knæ juleaften

Andreas Odbjerg friede juleaften 2021 til sin kæreste, skuespiller Sabrina Ferguen, og han offentliggjorde det i en sand glædesrus på Instagram to dage efter.

”HUN SAGDE JA 😍😭 JEG ELSKER DIG FOR EVIGT OG EVIGT OG EVIGT,” skrev han begejstret i opslaget. 

”Andreas var nede på knæ juleaften, og jeg har aldrig set ham så nervøs før - det var det nemmeste JA!!,” delte en lige så lykkelig Sabrina Ferguen i et opslag på Instagram samme dag.

Parret har fundet hinanden på datingappen Tinder og har været kærester i knap tre år.

”Vi har rødder i Odense begge to, så vi har mange fælles bekendte. Jeg tror ikke, kemien var opstået så hurtigt, hvis ikke vi begge havde talt lidt fynsk,” fortalte Odbjerg om kærligheden til Billedbladet.

Og selvom parret bor i København, er det da netop også Fyn, der er stedET for det kommende bryllup.

”Selvfølgelig! Det ville være en blodskam at gøre andet,” fortæller sangeren til BT, hvortil han også sætter ord på bryllupstraditionen:

”Det er fantastisk. Det er en af de traditioner, vi har i vores kultur, der stadig giver et hundrede procent mening. Det er jo en kærlighedsfest.”

Andreas Odbjerg kæreste.jpgAndreas Odbjerg på den røde løber under ZULU Awards 2022 med kæresten, Sabrina Ferguen, som han er forlovet med, (Foto: Henrik R. Petersen/Her & Nu) 

Anbefalet til dig