Anne-Kathrine Pommergaard
SPONSORERET indhold

Anne-Kathrine Pommergaard beviser, at du kan være succesfuld iværksætter med små børn

For to år siden sprang Anne-Kathrine Pommergaard ud som iværksætter efter sin anden barsel. Nu har hun seks medarbejdere og arbejder målrettet mod en to-cifret millionomsætning i virksomheden Podads. Og på trods af hårdt slid og stort ansvar er fordelene ved at være chef i egen virksomhed langt flere, end da hun var ansat.

Af: Julie Lindegaard Foto: Privat
09. nov. 2022 | Livsstil | ALT.dk

"Du behøver ikke være 22 år og leve af pasta og ketchup for at være iværksætter."

Ordene kommer fra Anne-Kathrine Pommergaard, der ejer virksomheden Podads. Hun har siden december 2020 skabt en virksomhed, der første år omsatte for syv millioner kroner, og som nu går benhårdt efter at ramme de 12 millioner i år to.

Virksomheden Podads, som hun har stiftet med to andre partnere, arbejder med at sætte podcastere og brands sammen i kommercielle partnerskaber, og for nylig har de også søsat eget produktionsselskab, der producerer podcast. I dag samarbejder Podads med 50 uafhængige podcastere, der alle har mellem 5.000-60.000 lyttere per episode.

Branchen var ikke fremmed for Anne-Kathrine Pommergaard, da hun startede op i december 2020. Hun har tidligere arbejdet hos TV 2 med salg af partnerskaber og har stor erfaring med at koble brands med medier. Men ideen opstod allerede i 2016.

"Vi tænkte, at podcast måtte blive et nyt marked. Det buldrede frem med nye podcast, men vi var ikke helt klar. Vi havde hver vores job, som vi passede, og jeg havde lige mødt min mand efter mange år som single, så timingen var ikke helt perfekt på det tidspunkt. Det var lidt tidligt for markedet," fortæller iværksætteren i podcastserien, Iværksætterkvinder.

Rosenrødt billede

Anne-Kathrine Pommergaard blev hurtigt gravid to gange i træk, og hun havde svært ved at se sig i et fast job med to små børn.

"Jeg tænkte over det allerede under min første barsel. For selvom det er benhårdt at gå selvstændigt, er der en større fleksibilitet, når man bestemmer selv, og det kan godt lade sig gøre at forene begge dele," fortæller hun og fortsætter:

"Og ja, jeg havde måske et rosenrødt billede af livet som selvstændig, og jeg arbejder nok også mere, end jeg havde forestillet mig, men mit arbejde er blevet min hobby. Og det på trods af at det stadig er en forudsætning for mig, at mine børn ikke skal betale prisen. Jeg har også en mand, der gerne vil være sammen med sine børn," siger hun.

Livet som iværksætter har det med at snige sig ind i alle dele af livet.

"Men når jeg kigger på mange andre med strømlinede jobs, har jeg en kæmpe fordel, fordi jeg bestemmer alt selv."

Vind i sejlene

Opstarten af Podads i december 2020 var under nedlukningen pga corona, og det var en usikker tid, også økonomisk.

"Vi var enige om, at jeg skulle give det en chance. Den første tid var usikker, men hurtigt fik jeg de første kunder, og hverken jeg eller partnerne skød penge i virksomheden. Så det kan lade sig gøre at skabe organisk vækst. Men jeg var indstillet på at skære i forbrug, rejser og skrue ned for at få fleksibiliteten. Det er heldigvis gået over al forventning. Bedre end jeg havde turde forestillet mig," siger Anne-Kathrine Pommergaard.

Og viljen til succes ved Anne-Kathrine godt, hvor stammer fra. Hun har som ung spillet badminton på højt niveau.

"Jeg er et konkurrencemenneske, og jeg brugte en stor del af min hverdag på at spille badminton, indtil jeg var 18 år. Jeg motiveres af at blive bedre til det, jeg laver. Så det bruger jeg, når jeg bygger min egen virksomhed," siger hun.

Podads har vind i sejlene. Og det nye tiltag med eget produktionsselskab er skabt i samarbejde med Christian Fuhlendorff, der blandt andet er komiker og laver podcasten 'Hva’ så?'.

"Vi har en ambition om at være rugekasse for nye podcastere og skabe et stærkt fællesskab på tværs af dem, der findes, samt sikre gode partnerskaber, så vi fortsat kan have mange frie podcastere."

Anne-Katrhine Pommergaard er en af de 25 kvindelige iværksættere, som Dansk Erhverv har kåret som en rollemodel. Og det betyder meget.

"For mig er det vigtigt at vise, at det kan lade sig gøre at være både mor til små børn og skabe en virksomhed med vækst. Det er muligt," siger hun.

Du kan høre hele Anne-Katrhine Pommergaards historie i podcasten Iværksætterkvinder, der er produceret i et samarbejde mellem Alt for damerne, Dansk Erhverv og Vækstfonden.

Anbefalet til dig