Annisette Koppel: "Jeg kan ikke lide ulysten blandt de unge til at få børn"
SPONSORERET indhold

Annisette Koppel: "Jeg kan ikke lide ulysten blandt de unge til at få børn"

Annisette Koppel, 66, er frontkvinde i bandet Savage Rose. Det vigtigste, hun har lært i livet, er at elske,og hun går aldrig på kompromis med musikken, somer lige så vigtig for hende som at trække vejret. Og sådrømmer hun om at kunne spille og synge samtidig.

Foto: Polfoto
24. jul. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Det vigtigste, jeg har lært, er ...
"At elske. Elske livet, som elsker dig og mig uforbeholdent. Jeg søger kærligheden i mig selv og i andre og fortryder, når jeg har været gal. Eller når jeg ikke har set et menneske, der gik forbi og smilede til mig."

Jeg kan ikke lide ...
"Den kølighed og mangel på empati, der breder sig. De ældre, der har slidt hele livet, som ikke kan få hjælp. Børn, der er ensomme og kun har en computerverden til rådighed, og ulysten blandt de unge til at få børn. Det er, som om menneskeheden stormer ud ad en blind vej, ud i en fremtid uden liv og skønhed."

LÆS OGSÅ: "Jeg har oplevet at afvise en pige, fordi jeg ikke havde lyst til sex"

Hvis jeg mødte mig selv som teenager, ville jeg sige ...
"Du skulle bare vide, hvad der kommer af fantastiske oplevelser, og hvor meget der er at elske, hvis du åbner op for din sjæl og taler med dit hjerte. Men det kræver styrke og mod at gå igennem forhindringerne, og der er en konstant fare for, at du mister dig selv."

Jeg ville ønske, jeg havde talent for ...
"At spille og synge samtidig. Jeg kastede mig over både klaver og guitar, da min mand Thomas døde, fordi jeg savnede de konstante toner i rummet. Jeg ville have dem tilbage med mig. Jeg synes, det er fantastisk at gå på jagt efter melodier, og det får mig til at skrive sange. Men det ville være en stor frihed at kunne spille samtidig."

Skulle jeg bagtale mig selv, ville jeg sige ...
"Åh nej! Lad være at spørge hende om noget, hun taler alt for meget."

Den sjoveste kompliment, jeg har fået, er ...
"Det var godt sunget, Sanne!"

Det mest undervurderede det sidste år er ...
"Ytringsfrihed, fred, kærlighed."

LÆS OGSÅ: Efter 40 dates: ”Jeg er blevet mere hård følelsesmæssigt” 

Den mest eksotiske oplevelse, jeg har haft i min karriere, er ...
"I Nuuk, hvor jeg sang den gamle Pete Seeger-sang Where Have All the Flowers Gone, og ældre og unge stimlede sammen om mig, rørte ved mig og gav mig deres smykker på. Mine arme var fyldt med armbånd, der var perlekranse i mit skød, og jeg erfarede, hvor stor en forståelse og indlevelse det grønlandske publikum har."

Det sætter mit pis i kog, når ...
"Miljøforurenende stoffer bliver hældt ud i vores natur, og vi skal betale med kræftsygdomme og allergier samt for oprydningen efter de store firmaer, der helt bevidst gør sig skyldige i katastroferne for at høste deres profit."

Det mest overvurderede det sidste år er ...
"Ordet ytringsfrihed, når det bliver misbrugt til at håne andre menneskers kultur med dumsmarte tegninger bestilt for penge."

Jeg ville aldrig følge følgende motto eller ordsprog ...
"Enhver er sin egen lykkes smed."

Jeg kunne godt blive lidt bedre til ...
"At være med i kampen for bedre vilkår for kunstnere. Det er en hård tid for de fleste kunstnere, der har noget på hjerte, hvis man skal leve af sin kunst."

LÆS OGSÅ: "Det overrasker mig stadig, når jeg kommer til Danmark, hvor mandschauvinistiske I er"

Jeg kunne aldrig finde på ...
"At gå på kompromis, når det gælder mine sange og min optræden. Musikken og det at synge er lige så vigtigt for mig som at trække vejret."

Det giver mig blod på tanden ...
"Til at tage en tur til New York, når min datter Naja og hendes kæreste Anders (trommeslager i Savage Rose, red.) siger, jeg skal komme over og lave sange til den næste Savage Rose-plade og så ud at spille og synge et par jobs i Brooklyn. Så er det bare af sted!"

Min største frygt er ...
"Hvis mine børnebørn skal vokse op i en verden, hvor de skal stå tilbage med alle de ødelæggelser af jorden, som den store rovdrift og jagt på penge og magt har skabt."

Jeg fældede sidst en tåre ...
"Da jeg hørte om bådflygtningene, der druknede i Middelhavet. Det er ufatteligt, at Europa ikke kan hjælpe de mennesker, som jo flygter fra den nød, som Europa til dels selv har været med til at skabe."

Jeg vil gerne dø ...
"Brølede tremmekalven, burhønen og de millioner af smågrise, der blev ført ind til afklipning af haler, testikler og hjørnetænder."

Inden jeg dør, skal jeg helt sikkert prøve ...
"At skrive den bog færdig, som jeg så længe har været i gang med."

LÆS OGSÅ: "Da jeg sprang ud som 19-årig, mistede jeg kontakten til mine forældre i 7 år”

LÆS OGSÅ: Skilt som 26 årig: Sådan kom jeg mig over min skilsmisse

LÆS OGSÅ: Derfor er det blevet svære at finde kærligheden