billige rejser
SPONSORERET indhold

Sommerferie på budget: 7 billige steder du skal rejse hen

Til alle jer, der leder efter billige rejser. Kig med her.

Af: Tilde Mariann Broge-Starck Foto: Getty Images
11. apr. 2017 | Livsstil | Eurowoman

Måske du leder efter billige rejser, nu hvor sommerferien nærmer sig. ALT.dk har fundet 7 rejsemål, hvor du kan holde budgettet nede.

1. Mexico

Mexico er et stort land med mulighed for både storbyferie, naturoplevelser og strandliv. Efter det amerikanske valg er den mexicanske pesos billig, så selv om flybilletterne koster en del, er det nemt at holde udgifter til hotel, oplevelser, mad og drikke nede. Populære kystbyer som Cancún og Tulum er dyrere end destinationer som Oaxaca og San Cristóbal de las Casas inde i landet, men med en smule økonomisk fornuft i kufferten, er det muligt at finde budgetvenlige spise- og overnatningsmuligheder uden at gå på kompromis med komforten. Stræk kroppen på en yogamåtte med havudsigt i Tulum, dyp tæerne på en af Isla Mujeres verdensberømte strande eller sov på designhotel i Mexico City.

 

2. Storbritannien

Storbritannien er generelt et dyrt land. Især hovedstaden London er kendt for sine høje priser, men netop nu er det britiske pund lavere, end det har været i mange år. Da denne artikel blev publiceret, kostede 1 pund sølle 8 kroner og 60 øre – langt under de 10 kroner, de fleste af os regner med, når vi skal omsætte engelske priser til danske. Leder du efter billige rejser, og drømmer du om en tur til det engelske, er det derfor et rigtigt godt tidspunkt at booke din billet til Storbritannien. Det bliver nemlig ikke meget billigere. Tjek ind på et slot og leg du er med i "Downton Abbey", drik din afternoon tea i London, eller besøg Nordeuropas mest oversete shoppemekka i Cardiff. Bare for at nævne nogle få ting, du kan bruge de lange feriedage på.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du shampoo i din kuffert og 18 andre uundværlige tricks til flyveturen

3. Sydafrika

Det er vores held, at Sydafrika ligger på den anden side af ækvator. Det betyder nemlig, at det er vinter i Sydafrika, når det er sommer i Danmark. Det vil sige, at sydafrikanerne har deres lavsæson mellem maj og september, hvor vi her i Europa holder sommerferie. Derfor er f.eks. hoteller billigere i Sydafrika på denne tid af året. Jamen er det så ikke koldt?, vil du nok vide. Nej. Regn med at temperaturne ligger omkring 20 behagelige grader i Cape Town. Tag på safari, besøg landets mange vindistrikter eller svøm med hvide hajer. Søger du billige rejser, er Sydafrika et godt bud.

4. Grækenland

De sidste års økonomiske krise og historier om flygtninge, der går i land på turiststrandene, har ikke gavnet Grækenlands ry, og lige netop derfor, skal du besøge dette sydeuropæiske land, hvis du leder efter billige rejser. Det er stadigvæk et dejligt sted at feriere, og Grækenland har mere end nogensinde brug for, at turisterne lægger vejen forbi. Gør et kort visit i hovedstaden Athen for at se de vigtigste seværdigheder, og tag derefter videre ud til kysten. Grækerne selv holder sommerferie i august og stikker af til det græske øhav – der bliver simpelthen for varm at være i byerne i hovedlandet. Tag på øhop, besøg f.eks. paradisstrandene på Halkidiki eller tag til Lefkas for at windsurfe.

LÆS OGSÅ: 16 ting du kan lave i København, når det regner

5. Vietnam

På trods af en stigende popularitet blandt vestlige turister er Vietnam stadig en billig feriedestination. Det asiatiske land er et yndet rejsemål for motorcyklister, men skulle du ikke mod på at nyde den storslåede natur, udsigten over rismarkerne og de hvide sandstrande fra motorcykelryg, kan du nøjes med at opleve Hanoi fra en cykeltaxa, eller bare give slip på stress og jag med et wellness-ophold. Vigtigst af alt: Husk at bestille en skål af den lokale ret pho i et gadekøkken. Før det har du ikke virkelig været i Vietnam.

6. Ungarn

Der har været billigere at rejse til Ungarn, end det er nu om stunder, men priserne er stadig lavere end vi er vant til her i Norden. Besøg hovedstaden Budapest, der byder på både kultur, gastronomi og natteliv. Snyd ikke dig selv for en tur i et af byens mange kurbade og husk også at drikke en øl på en af de halvhemmelige ruinbarer.

LÆS OGSÅ: Budgetvenlige tips til Malmø

7. Bulgarien

Du kan få både sol og hav, hvis du planlægger en sommerferie ved Sortehavets kyst. Bulgarien har begge og er meget andet end festbyen Sunny Beach. Besøg f.eks. Nessebar, der er på UNESCO's verdensarvsliste, trav de brostensbelagte gader tynde, dyp tæerne i det azurblå hav og spis aftensmaden på en af byens fiskerestauranter. Med en pris på 8 kroner for en halv liter fadøl er Bulgarien nok det bedste bud på en billig rejse denne sommer.

LÆS OGSÅ: 17 gode råd når du lejer dit hjem ud på Airbnb

LÆS OGSÅ: Drømmer du om at rejse alene? Her er 7 eventyrlige destinationer

LÆS OGSÅ: Her er den egentlige grund til, at du skal åbne vinduesskodderne under takeoff og landing