Camilla Bendix
SPONSORERET indhold

Camilla Bendix: “Det er skønt, når noget er pinligt”

Skuespiller Camilla Bendix om at blive åbnet til det inderste, om sort humor, og om at undre sig over, hvorfor vi slår hinanden ihjel, når alle ønsker fred.

Af:: Lene Roe Rasmussen Foto: Pernille Ringsing
05. jul. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad kan får dig til at ­grine?
– Sort humor får mig til at grine og sære følelser – og ikke mindst sjove hjerner. Og så er det skønt, når noget er pinligt.

Hvad undrer dig?
– Mange ting undrer mig!!! Livet. Hvordan telefonen virker. Hvorfor et fragtskib ikke synker. Liv i universet. Og hvorfor vi slår hinanden ihjel, når alle vil have fred.

Hvem var den første, du kyssede?
– De første drenge, jeg kyssede med, hedder Janus og Jeppe.

Hvornår er du helt dig selv?
– Jeg er altid helt mig selv, men jeg slapper mest af, når jeg bare er derhjemme i mit hus sammen med min familie.

Hvornår har du været mest bange?
– Når livet er gået i sort med død. Fornemmelsen af livet, der går af sted med mig og ingen kan hjælpe, men heri ligger styrken jo også: Når jeg rejser mig igen, og det hele går i hak. Nå ja, og så har jeg været bange ved mine fødsler – altså lige før de sagde, at alt var fint.

Har du et ar, der fortæller en historie?
– Uh, jeg har rigtig mange ar. Der er for eksempel arret i min pande fra dengang, jeg fik en bold i baghovedet og løb lige ind i en radiator. Så er der arret, jeg fik, da jeg stak foden ind i cykelhjulet på min fars cykel på vej til børnehave. Som trøst tilbød en sød dame mig et stykke chokolade, men jeg takkede nej. At gå glip af det stykke chokolade ærgrede jeg mig over i mange uger efter, men jeg lærte nu også derefter ikke at ærgre mig. Jeg har også et ar fra dengang, jeg ­knækkede min akillessene. Det ­skete på ­scenen på en premiereaften, mens jeg var gravid. Senere samme år fik jeg kejsersnit – jeg husker det virkelig som et år, hvor jeg blev åbnet ind til det inderste. Dét ar på maven fortæller om det bedste i mit liv.

Hvilken mand har gjort størst indtryk på dig og hvordan?
– Øh... der er rigtig mange mænd – og kvinder for den sags skyld, der har gjort stort indtryk på mig. Jeg kan ­rigtig godt lide mennesker, der ved noget, og som tør dele ud af sig selv. Jeg kan egentlig ­bedre lide mennesker, der gør ­indtryk, så er jeg ligeglad, om det er mænd eller kvinder.

Hvornår har du nydt dit arbejde mest?
– Jeg er så heldig at leve af min passion. I skuespil er det en kæmpe nydelse, når man smelter sammen med sit publikum og mærker, at de følger med én, den vej man vil have dem til. Indimellem oplever jeg den totale frihed på scenen. Det er smukt, synes jeg.

Hvordan håndterer man bedst vrede?
– Jeg ved faktisk ikke, hvordan man håndterer vrede bedst. Men jeg tror helt klart på kommunikation: "Sig det med ord".

Hvad indebærer ­feminisme i dag for dig?
– For mig er det lighed mellem køn. Det er ikke kvinder mod mænd, men lighed. Men jeg synes for eksempel, vi burde lovgive om, at der skal være mænd og kvinder i enhver bestyrelse.

Hvis du skulle flytte til et andet land end Danmark, hvor ville du så flytte hen?
– Jeg er meget åben. Jeg vil gerne se verden gennem mit arbejde, men jeg elsker nu de danske årstider.

Færdiggør sætningen: jeg kunne aldrig finde på at...
– Slå et andet menneske ihjel. 

LÆS OGSÅ: Cecilie Frøkjær: “Det er en kæmpe frihed at bo hver for sig”

LÆS OGSÅ: Simon Jul: “Den komplette lykke er en forfærdelig løgn. Det er kun noget, hunde har, når de ser en pølse”

LÆS OGSÅ: “Jeg skal blive bedre til at lade nogle mennesker forblive fornærmede”