Fanny Leander Bornedal

Foto: Henrik Ohsten/Zentropa Skuespiller Fanny Leaner Bornedal om at have mod til at råbe højt og lyst til at købe en Segway.

Fanny Leander Bornedal: "Min far har lært mig, hvor hård branchen er"

Skuespiller Fanny Leander Bornedal om at være stolt over sig selv, om en pinlig biograftur og om sin bedste læremester, faren Ole Bornedal.

Hvad er det vigtigste, din far har lært dig?

– Arbejdsmæssigt har min far lært mig, hvor hård branchen er, og hvor lidt man skal forvente af den. Han har altid sagt, at man skal se det som en branche, hvor man aldrig får et ja, og når man gør, er det overraskende og fantastisk. Det er bedst altid at regne med et nej i denne her branche – og jeg har lært ikke at blive vred eller ked af det, når jeg får et afslag.

Hvad er du mest stolt af?

– Jeg er utroligt stolt af mine bedste venner, hver gang de består en eksamen, hver gang de bryder ud af en boks, de ikke har lyst til at være i, står op for sig selv og opnår deres personlige mål. Jeg er også meget stolt af min egen personlige udvikling gennem det seneste år. Jeg har været gennem en svær periode, som føltes umulig på et tidspunkt, men som jeg kom igennem. Nu føler jeg mig mere moden, inspireret og erfaren, og jeg ved i dag, hvad jeg står for, hvem jeg er, og hvad jeg vil finde mig i. Det er jeg glad for og stolt af.

LÆS OGSÅ: Martin Brygmann: "Jeg er genert, men det lærer folk aldrig at forstå"

Hvad er den mest mindeværdige oplevelse fra din barndom?

– Det er svært at svare på, for jeg har haft en rigtig god barndom med mange oplevelser. Jeg sætter særlig pris på vores ture til Skagen om sommeren med udendørs frokoster på stranden, gåture på Grenen eller vores ture til Bornholm, hvor vi besøgte Svaneke Bolsjer, eller de mange selvopfundne, kreative lege i haven med mine søskende om søndagen.

Hvordan tror du, at andre ser dig?

– Jeg tror, at mange ser mig som hende den sjove og tossede, der er ret ligeglad med, hvad andre tænker om mig – og det er jeg egentlig også, selvom jeg stadig bliver usikker, tvivler på mig selv, føler mig ensom og har brug for andres accept. De, der kender mig godt, vil nok beskrive mig som en meget følsom og seriøs person, som synes, det er vigtigt at snakke om ting, der giver mening.

Jeg vil ikke være en anden for popularitetens skyld
Fanny Leander Bornedal

Hvad kan få dig til at grine?

– Det er der mange ting, der kan. Jeg elsker sarkasme og bruger det også selv meget, min familie kan få mig til at falde om af grin, men jeg sidder også ofte og griner for mig selv, når jeg ser komedieserier eller absurde YouTube-videoer af fugle, der angriber mennesker. Jeg tror ikke, at der er en opskrift på, hvad jeg synes er sjovt og ikke sjovt, det handler om timing.

LÆS OGSÅ: Signe Lindkvist: "Som kvinde i mediebranchen skal du altid vælge, om du vil være klog og sjov eller lækker"

Hvornår gjorde du sidst noget rigtig pinligt?

– Jeg gjorde noget rigtig pinligt, da jeg var i biografen med min gode ven forleden. Jeg havde sat min cola på min venstre side, da en fremmed mands cola stod på min højre side, men da jeg er højrehåndet, kom jeg til at tage hans cola og drikke af den. Jeg fik øjenkontakt med ham og undskyldte helt flov og rød i hovedet. Det var svært at se resten af filmen, men han var sød nok, selvom han hviskede det til kæresten og vennerne, ha ha.

Hvilket af dine karaktertræk holder du mest af?

– Jeg synes, at det er svært at forklare uden at komme til at lyde selvglad. Men jeg holder af mit mod til at råbe højt, selvom min mening måske gør mig upopulær blandt andre. At holde fast i mig selv, selvom andre ikke tænker på samme måde, som jeg gør. Jeg vil ikke være en anden for mit image eller popularitetens skyld.

LÆS OGSÅ: Frida Brygmann: "Jeg har altid været meget flakkende. Det har været lidt af et problem"

Hvis du fik 10.000 kroner i hånden lige nu, hvad ville du så bruge dem på?

– En Segway Miniplus, helt klart. Nemmeste spørgsmål! Men hvis den var udsolgt, ville jeg nok skyde pengene i min nye lejlighed og købe en sofa eller forbedre mit køkken. Jeg ville bruge dem til noget, der ville gavne mig i lang tid, da jeg nok skal bo i min lejlighed de næste ti år

Hvem er Fanny Leander Bornedal?

  • Fanny Leander Bornedal, 18 
  • Skuespiller og aktuel i ”Skam 2” på Aveny-T og snart også i filmen ”Journal 64”. Datter af instruktør
  • Ole Bornedal og Vicky Leander.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Karriere og Interview

610x200_woordy_dmjpg.jpg