Ida og Jesper
Foto: Sara Skytte Ida faldt for sin gamle nabo Jesper

Ida blev forelsket i sin nabo

Ida faldt for sin gamle nabo: "Jeg kom pludselig til at tænke på, hvordan det ville være at have sex på det kontor"

Mennesker mødes, og sød musik opstår. Men nogle par møder hinanden under lidt mere spektakulære forhold end de fleste.

Der var engang to helt almindelige familier, der boede i rækkehus ved siden af hinanden. Ida boede med sin kæreste og deres børn i det ene hus, og ved siden af boede Jesper med sin kæreste og deres børn.

– Vi var jo naboer, og der var ikke nogen form for connection eller gnist, husker Ida Hald, som i dag er 31 år.

Alligevel røg der en dag en lummer bemærkning af til en veninde, da Ida så naboen komme kørende i sin Audi.

– Min veninde sagde til mig, at han da var en meget pæn mand. Så svarede jeg for sjov, at jeg var mere interesseret i Audien – og måske få en tur i den, siger Ida om den dobbelttydige bemærkning.

– I dag er det jo helt sindssygt, at jeg sidder her sammen med manden. Det var jo bare for sjov.

LÆS OGSÅ: Julie Berthelsen: "Man må gerne kunne se, at jeg er lidt for tyk, har en baby på armen og ikke har sovet i månedsvis"

Fra legeaftaler til champagne

Børnene i de to huse har altid leget sammen, så da Ida og hendes kæreste flyttede i et andet hus, holdt parrene kontakten for børnenes skyld.

– Jesper blev skilt og begyndte at komme hos min kæreste og mig, når han havde sine børn i weekenden. Vi begyndte at have meget kontakt på telefon og sms. Det blev venskabeligt, men pludselig havde det ikke så meget med børnene at gøre. Engang hvor han skulle til Island en uge, fik jeg lov at låne hans bil. Der begyndte han at skrive hver dag, hvordan det gik med bilen. Jeg tænkte allerede der, at han havde gang i noget mere, for det er da ikke normalt at være så interesseret i sin bil.

I januar 2014 var Ida og hendes kæreste godt i gang med at flytte fra hinanden. Hun blev boende med børnene i rækkehuset.

– En aften Jesper var på arbejdede, inviterede han mig på Ben & Jerrys isbar, som lå lige ved siden af hans arbejde. Da jeg sad på hans kontor og spiste brownie fudge, gik det op for mig, at jeg havde flere følelser, end jeg normalt ville have for en nabo. Jeg kom pludseligt til at tænke på, hvordan det ville være at have sex på det kontor. Ikke at vi gjorde det, men jeg havde tanken. Jeg sad og nulrede mit hår i den kontorstol, men Jesper var jo på arbejde og sad helt forgabt i sin computer. Jeg fik ingen opmærksomhed, husker Ida.
Efter den aften fulgte en tur i drivein-bio.

LÆS OGSÅ: Preben Kristensen om sit forhold: "Hvis vi ikke blev gift, kunne vi jo ikke blive skilt"

– Han kørte mig hjem og lænede sig hen imod mig og gav mig et meget stille og lidenskabeligt kys. Jeg steg ud af bilen og tænke, at det måtte jeg prøve igen.

Til sidst inviterede Jesper Ida op i det sommerhus, hvor han boede på det tidspunkt.

– Der var ikke børn med, og pludselig var der champagne og jordbær i puljen. Vi drak champagne og snakkede. Det var første gang, vi havde sex.

Svært at få sagt

Derefter tog Ida og Jespers forhold fart, men det var svært for dem at få sagt offentligt.

– Vi havde jo været naboer, og vi vidste godt det ville lyde som om, vi havde haft øje for hinanden i de år. Derudover er hans eks-kæreste ti år ældre end mig, og hun havde i forvejen været bange for, at han skulle finde en ung model. Min eks-kæreste har ikke noget problem med vores forhold, men han tror da også, vi har været sammen tidligere, siger Ida.

– Jeg kunne have sagt mig selv, at det ikke ville blive uproblematisk. Min ældste datter synes stadig, det er pinligt, når Jesper kysser mig, griner Ida.

LÆS OGSÅ: Paw Henriksen: Det har ændret mit liv fundamentalt at blive far

– Men jeg kan ærligt sige, at vores forhold startede ikke før, vi havde sluttet vores gamle forhold, siger Ida, som er en romantisk sjæl, der ikke glemmer den første is, hun delte med sin udkårne.

– Ben & Jerrys har fulgt os siden og er blevet den is, vi altid spiser. Gerne på et hotelværelse hvis vi kan komme til det.

Om Ida

Navn: Ida Hald.

Alder: 31 år.

Civilstand: Kæreste med Jesper på 42.

Bopæl: Lejlighed i Albertslund.

Job: Jobsøgende projektleder.

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv, Kærlighed, Forældre og Forelskelse