Michael Robak

Michael Robak om livskriser

Kære Robak: "Min mand er gået helt ned efter en fyring"

Hvordan hjælper jeg min mand, der er er helt opgivende efter en fyring, spørger en læser i denne uges brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Kære Robak,
For fire måneder siden blev min mand fyret fra sit arbejde gennem ­mere end 10 år. Årsagen var ikke "personlig" men skyldtes, at virksomheden, han arbejdede i, havde fået mindre at lave. Han har været rigtig ked af det og mismodig og er det stadigvæk. Han fik en fratrædelse, men om et øjeblik stopper lønnen, og han skal på dagpenge – eller finde sig et nyt job. Han har ikke søgt noget endnu og forudser allerede, at det bliver svært. Han er 51 år. Jeg prøver at støtte og opmuntre – også fordi vi selvfølgelig har en masse udgifter, der afhænger af, at vi begge har job. Vi har været sammen, siden vi var helt unge og har to voksne børn. Jeg har ­aldrig set ham så opgivende og ked af det før.
Hvad synes du, at jeg skal gøre?
Venlig hilsen Vægten

Kære Vægt,
Det er synd for dig og din mand. For de fleste mennesker er en fyring en meget voldsom oplevelse, som kan føles som et hårdt personligt slag. Derfor ­synes jeg, at I skal opsøge noget hjælp. Jeg er ikke læge, men din beskrivelse lyder, som om din mand måske er blevet ramt en depression. ­Under alle omstændigheder skal det i hvert fald undersøges, så han kan få den rette hjælp. Jeg synes, I skal gå til jeres egen læge, I kan evt. ­også kontakte Depressionsforeningen, der giver telefonrådgivning, de kan helt sikkert også komme med gode råd. Derudover bør din mand også få hjælp til at søge nye jobs. Lige nu er det formentlig meget uoverskueligt for ham, men både fagforeninger/­A-kasse og Jobcenteret kan hjælpe. Måske skal du hjælpe ham med noget af det ­praktiske, så han rent faktisk kommer af sted. Jeg håber, I får den rette hjælp og sender dig gode tanker.
PS: Det er sikkert en ringe trøst lige nu, men jeg kender flere mennesker, der har fået et nyt og (langt mere) spændende arbejdsliv efter en fyring. Det kunne også ske for din mand.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand vil gerne flytte til USA”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Det er da latterligt at købe en bil til en halv million, er det ikke?”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Hvad taler I om, kære mænd?”

Skriv til Robak

Har du brug for en mands blik på en udfordring i dit liv, så skriv til brevkassen. Robak giver gode råd om dagligdagens dilemmaer og svarer på store og små spørgsmål om børn, kærlighed, parforhold, arbejdsliv og andet, du går og tumler med.

Skriv til Michael Robak på brevkassen@altfordamerne.dk

Alle breve bliver anonymiseret.

Michael Robak

Michael Robak er 47 år og har en datter på 12 og en søn på 20 år. Han er skilt og har en kæreste. Robak er vært på TV 2-programmet Go'morgen Danmark, forfatter og foredragsholder. Tidligere klummeskribent på ALT for damerne, hvor hans tankevækkende klummer altid blev delt, rost og diskuteret på Facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak og Job