Mads Christensen
SPONSORERET indhold

Mads Christensen gik fra kone og børn: ”Jeg skammer mig”

"Blærerøven" Mads Christensen blev den mand, han har agiteret imod: en utro, selvisk og uanstændig mand, der går fra sin kone, fordi han har fundet en anden. Det fortæller han i denne uges ALT for damerne.

Af: Emilie Dreyer Kampmann og Cille Lewinsky Foto: Peter Nørby
10. jun. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

Mads Christensen er færdig med at lyve. 

”Blærerøven”, forfatteren, foredragsholderen og tv-kommentatoren, der er blevet kendt for at advokere for, hvordan man(d) er en ”rigtig” mand, er paradoksalt nok faldet i sin egen fælde. Det mener han i hvert fald selv efter at have forladt kone og børn, hvilket blev offentligt kendt i marts i år. Det fortæller han i denne uges ALT for damerne.  

”Jeg har brudt samtlige regler og forordninger. Jeg har fuldstændig selvisk, egoistisk, narcissistisk, røvhulspillende og usmageligt forladt mine børn, min kone, min hund, mit hus, mine tagrender, min havetrampolin, min hæk og mit kirsebærtræ. Jeg pakkede en håndtaske og skred. Der er næsten ikke noget mere foragteligt, en rigtig mand kan gøre. Og det er forfærdeligt. Jeg skammer mig over ikke at kunne være den, jeg troede, jeg var. Intet er mere smerteligt end at gøre dem, man elsker, ondt,” siger Mads Christensen til ugebladet. 

Selv har han i løbet af sin karriere og som en fast del af panelet i radioprogrammet ”Mads og Monopolet” profileret sig selv som én med et sundt og retvisende ”moralsk kompas”, fortæller han. Men utroskab og løgne stemmer ikke overens med det selvbillede, han havde skabt, siger han, men den erkendelse tog tid at komme til. 

”Jeg har hele tiden haft en klar definition af, at jeg var en rigtig mand. Jeg var den perfekte mand. Jeg var en ordentlig mand. Jeg var legemliggørelsen af en anstændig mand. Jeg var den perfekte far og drømmen af en ægtemand. Svigermors drøm. Det var i hvert fald mit selvgjorte selvportræt. Stille og roligt hen over 20 år havde jeg positioneret mig selv som værende lige netop dét,” siger han og fortsætter: 

”Når jeg sidder i ”Mads & Monopolet” og kommer med mit højpandede sludder, så har det været en del af den branding, som viser, at jeg er den her klippe: ”Jeg står midt i det oprørte hav, og jeg skal nok fortælle jer, hvor de moralske retningslinjer er! Mit kompas er fuldstændig i orden, og selvfølgelig skal man ikke være utro, selvfølgelig skal man ikke lyve, og selvfølgelig skal man være ordentlig og anstændig”. Men i virkeligheden har jeg bare gået og fyldt mig selv med løgn. Jeg kunne bare ikke selv se det før nu.” 

En bristet drøm

Mads Christensen mener, at "advarselslamperne blinkede" længe før, han forhold sin ekskone. Forholdet havde i hans optik haltet i flere år. Alligevel var det sværeste for Mads Christensen at acceptere, at drømmen om strandvejsvilla, plæneklipper og familieidyl ikke holdt.  

”Jeg satte bare et stykke sort tape henover. For jeg var jo den perfekte mand. Jeg levede midt i glansbilledet og havde da selvfølgelig ingen problemer. Men jeg kan se nu, når jeg ser tilbage, at jeg konstant havde klaustrofobi i mit hjem. Jeg gik hvileløst rundt, og jeg hadede at være der. Når jeg kørte hjem fra arbejde, kørte jeg op på tankstationen i stedet for at køre hjem. Jeg købte en kop kaffe og sad oppe på tanken i en time og læste avisen. Jeg ville bare ikke hjem,” siger han. 

Lige nu er drømmen at bo alene på sin båd i Tuborg Havn, se sin svenske ”flickven”, som han kalder kæresten, hver anden uge og have et godt og sundt forhold til både ekskone og børn. Et liv uden overflod og med færre forventninger. 

”Jeg håber, at jeg kan køre mit eget solo-liv, for det har jeg det virkelig dejligt med. Jeg skal ikke ud og have en ny kone. Det har jeg prøvet,” siger han til ALT for damerne. 

Læs hele interviewet med Mads Christensen i denne uges ALT for damerne, hvor han også fortæller om at stå i sin første og største midtvejskrise, og hvordan han gerne vil være med til at udvide sprektrummet for, hvordan man er en "rigtig" mand.