Mick Øgendahl og Daniel Hoff

Foto: Talk Town Mick Øgendahl og Daniel Hoff.

Mick Øgendahl: “Jeg har ikke brug for at blive husket for en skid andet, end at jeg var en god far”

Mick Øgendahls virke som komiker har bragt ham på utallige danske scener, biograflærreder og tv-skærme. Men det har også medført en indlæggelse på psykiatrisk afdeling med diagnosen stress. I dag drømmer Mick Øgendahl om en have med høns og hjemmedyrkede kartofler – og om at blive husket for at være en god far.

I begyndelsen af hans karriere var Mick Øgendahls livskvalitet primært bundet op på arbejdet som komiker. Det fortæller han i podcasten ‘Jeg er lige død’ med Daniel Hoff, der kan lyttes på Talk Town.

Men 20 år inde i det, der skulle blive en succesfuld karriere, var der pludselig ikke så meget at grine af. I 2013 måtte han lade sig indlægge på psykiatrisk afdeling på Hillerød Hospital med stress.

LÆS OGSÅ: Guide til tidens mest populære podcasts, du bør unde dine ører

Stressforløbet fik Mick Øgendahl til at genoverveje sine prioriteter – og sætte tempoet ned. Nu er det hans tre børn, hustru og samværet med venner, der kommer i første række.

– Jeg har lært nu, at jeg nok skal nå det hele. Men hvis jeg kunne gøre det hele om, ville jeg ønske, at jeg aldrig havde vendt mine barndomsvenner ryggen, fordi jeg havde så pissetravlt med at gøre karriere, lyder det fra den 47-årige komiker.

Lidt for glad for alkohol

Heldigvis har gutterne fra fødeøen Falster tilgivet ham, og de ses i dag ugentligt til fodbold og fadøl.

Men netop fadøl - eller rettere, hans forkærlighed for alkohol - er også et af omdrejningspunkterne, da Daniel Hoff under optagelserne til podcasten spørger komikeren, om han kan give et hypotetisk svar på, hvordan han tror, han dør.

– Jeg er bange for, at min glæde for alkohol gør, at jeg på et tidspunkt falder helt sammen i organerne indeni, konstaterer komikeren og uddyber:

– Det, der irriterer mig mest ved alkoholen, er, at jeg i løbet af ugen godt kan tænke det ind i planlægningen. Så jeg prøver i stedet at fylde min uge op med gøremål, som gør, at jeg ikke kan drikke alkohol, siger Mick Øgendahl.

Men er det er nemmere sagt end gjort at holde sig fra alkoholen, konstaterer han.

– Jeg ville jo gerne kunne sige, at tanken om ikke at lære mine børnebørn at kende, kunne få mig til at stoppe med at drikke, men det har de sidste 10 år vist, at det gør det ikke.

Vil huskes som en god far

Han håber dog, at børnene alligevel vil huske ham for at være en god og kærlig far – på godt og ondt.

– Jeg har ikke brug for at blive husket for en skid af andre mennesker. Det eneste, der betyder noget, er, at jeg bliver husket for noget godt af mine børn. Med alle de fejl man nu engang har, og for alle de gange man ikke slår til som far, afslutter Mick Øgendahl.

Afsnittet med Mick Øgendahl, som du kan lytte til HER, er sæsonafslutningen af tredje sæson af podcastserien ‘Jeg er lige død’ med Daniel Hoff. Alle tidligere sæsoner og afsnit kan findes i Egmonts podcastapp Talk Town.

Jeg er lige død podcast logo.jpg

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Interview og Podcast