Nyd sex
SPONSORERET indhold

Nyd sex - også uden orgasme

Orgasme kan være en flygtig ting, og mange kvinder kommer langt fra hver gang, de har sex. Jagten på det store klimaks, kan ende med at dræbe nydelse ved selve akten.

Af:: Mi Skjold Brix
26. jul. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Ifølge en undersøgelse kommer kvinder i fast forhold ca. 80 procent af, hvad mænd gør. Gælder det kvinder, som har hurtigt skiftende partnere, er det kun i 50 procent af tilfældene. Det skriver Women's Health.

Denne forskel kalder forskerne orgasmekløften. Og det er ikke uden grund, den er opstået. Årsagen finder vi blandt andet i evolutionen.

- Mænd skal komme for at føre arten videre, siger Laura Berman, Ph.D. og forfatter af bogen "The Passion Prescription" til Women's Health.

- Det betyder, at deres hjerner er bygget til at blokere alle forstyrrelser. Det er kvinder ikke, forklarer hun.

Og denne manglende evne til at ignorere lyden af en sms, der tikker ind, eller en pludselig indskydelse om, at nogen måske kigger ind ad vinduet, forstyrrer os i opbygningen af et klimaks.

Desuden er det en balancegang at finde den rette vej mod klimaks. Overstimulering kan være ligeså stort et benspænd som ingen stimulering.

Men selvom forskellen på mænd og kvinder også kommer til udtryk i antallet af orgasmer, så er der meget at gøre for at nyde sex ligeså meget som vores mandlige modstykker.

Bare nyd det
Du skal selvfølgelig ikke bare lægge dig på ryggen og lege søstjerne, mens han får ordnet sagerne. Men på nogle punkter, skal du alligevel give slip; drop indstillingen om, at en orgasme er den eneste rigtige slutning og fokuser på hele optakten. Du skal virkelig nyde og mærke efter. Føl nuancerne i hans berøring og lev dig ind i dem. Den ultimative test på om du gør det, er om du bliver irriteret, hvis du får en sms imens eller om du næsten ikke kan modstå trangen til at læse den.

Giver du dig god tid, så kan du for alvor få noget ud af sex.

- Undersøgelser viser at kvinder kan springe fra forskellige niveauer i deres lyst; fra ophidselse til plateau til orgasme og tilbage til ophidselse, fortæller Berman.

Fokuserer du alt for meget på orgasmen, kan du ende med at drøne forbi det meget behagelige stadie; plateau, der er stadiet lige inden orgasmen, hvor ophidselse og opstemthed er på sit højeste, og din krop er mere end normalt modtagelig over for berøring.

En måde at øve sig i at nyde alt det, der hører forspil og optakt til er ved at beholde tøjet på. Og når han er kommet, at vende tilbage til de ting, du godt kan lide under forspillet.

På den måde kan du vænne dig til at nyde optakten og samtidig ikke føle et pres for at komme hurtigt.

LÆS OGSÅ: Tre myter om kvinders sexlyst punkteret.