Nyt dansk site viser nøgne mennesker med delfinmasker – se hvorfor
SPONSORERET indhold

Nyt dansk site viser nøgne mennesker med delfinmasker – se hvorfor

Hun ville have designet en swim wear-kollektion, men i stedet viser hun 69 nøgne mennesker - kun iført delfinmaske.

Af: Tine Brødegaard Foto: Lasse Lundberg Andreasen
07. aug. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Petruska Miehe-Renard er nemlig godt træt af, at vores blufærdighed og perfektionisme gør, at vi ikke tør vise vores krop, som den er. Vi har spurgt designeren, hvordan ideen opstod. 

- Ideen var, at jeg ville lave en swim wear kolletion, men da jeg dykkede ned i emnet tænkte jeg mere og mere over, hvorfor vi overhovedet skal have badetøj på. Der er en stigende tendens til, at vi er blufærdige. Jeg var inviteret til en nøgenfest, men det viste sig, at alle stoppede, da nåede til undertøjet. Min lillesøster på 8 og hendes klassekammerater går ikke i bad efter gymnastik, og på stranden er der nogle sindssygt akavede situationer, når folk tager badetøj på. Jeg vil gerne have os i en anden retning, så vi bliver glade for vores kroppe.

LÆS OGSÅ: Kiera Knightley laver nøgenfotos i protest mod photoshop

Men kroppene på billedet ser jo faktisk ret perfekte ud – er det ikke et problem?

Jeg har ingen censur på, hvem der medvirker ud over at de er i samme målgruppe på 20-35 år som min swim wear-kollektion, men indtil videre er det kun den type mennesker, som har meldt sig til projektet. Så jo, de er ret perfekte og holder sig på et normalt bmi-tal, men de har stadig psykopat mange komplekser. De er sindssygt smukke, men ingen af dem er modeller. En er lidt lavere, en er lidt mere rund end normen fra modeverdenen og medierne.

Hvis projektet er at stå ved sin krop, er det så ikke i modstrid med det, at de har delfinmasker på, så man ikke kan identificere dem?

LÆS OGSÅ: Se den vilde forvandling: Så meget kan 3 apps forandre dig 

Den diskussion har jeg haft meget, men det er landet sådan som en anerkendelse af, hvor vi er i debatten. Kun 3 ud af 69 deltagere i projektet ville stille op uden maske. De vil gerne søtte op om projektet, men folk er ikke klar til at stå ved deres krop fuldt ud. Det ville man ikke have tænkt over i 60'erne. Jeg har vurderet, at kvantitet er vigtigere end kvalitet, så folk forstår budskabet om vores kroppes forskellighed, når mange viser sig nøgne, frem for at det kun er fem mennesker, der vil være med, fordi de er ligeglade med at blive genkendt. Jeg håber, at der løbende kommer flere til, som ser endnu mere anderledes ud og at de tør mere og mere.

Se den alternative swim wear-kollektion på Iprefertobenaked.com

 

LÆS OGSÅ: Kvinder over 40 er hottere end nogensinde

LÆS OGS: Derfor skriver han ikke tilbage til dig 

LÆS OGSÅ: 15 chick flicks der kan ses 5000 gange