Beirut
Ditte Søndergaard er vild med Beirut

Beirut

Oplev Libanons hovedstad Beirut

Ditte Søndergaard, 26, studerer statskundskab på Københavns Universitet og er formand for Radikal Ungdom. I hendes arbejde kommer hun vidt omkring. Libanon har dog gjort et særligt indtryk og i særdeleshed hovedstaden, Beirut.

OPLEV
Libanon er et lille land, så det er let at komme til smukke destinationer uden for Beirut. Jeg kan især anbefale Biblos, verdens ældste by. Biblos er en utroligt flot og historisk by – og så er der en ret lækker strand.

SHOP
Er du til high-class-shopping, så byder downtown Beirut på alt, hvad hjertet kan begære. Selv er jeg mere til at besøge de klassiske souqs, som man finder f.eks. i Saida syd for Beirut med et virvar af små, kringlede handelsgader med alt fra håndvævede tørklæder til messingkander og frisk frugt og grøntsager.

NYD
Sæt dig ned til havnen, og nyd et glas friskpresset juice, et slag backgammon og den skønne udsigt. Det er også et oplagt sted at falde i snak med de lokale.

SE
Beirut byder på utroligt meget, flot og tankevækkende street-art. Libanon bærer på en meget barsk historie, som ofte skinner igennem i den samfundskritiske gadekunst.

SPIS
De mange fantastiske restauranter er i sig selv grund nok til at besøge Beirut. Prøv libanesisk mezze, der bl.a. byder på hummus og tabuleh. Det kan nydes i gårdhaven under træernes skygge på Al Falamanki eller på tagterrassen på Abdel Wahab i kvarteret Achrafieh.
Al Falamanki, Damascus Rd, Sodeco
Abdel Wahab, 51 Abdel Wahab El Inglizi Str, Monot


LÆS OGSÅ: Oplev Tel Aviv som en indfødt israeler

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide

610x200_woordy_dmjpg.jpg