Renée Toft Simonsen

Foto: Mingo Renée Toft Simonsen er 55 år og forfatter, psykolog og tidligere model. Gift med musikeren Thomas Helmig. Sammenbragt har de børnene Ulrikke Toft Simonsen på 26, Jens Kristian Toft Simonsen på 25, Ida-Marie Helmig på 28 og Hugo Helmig Toft Simonsen på 22. Aktuel med børnebogen ”Børnene fra Sølvgade tager kampen op”, som udkommer 20. august.

Renée Toft Simonsen: "Jeg endte med at få stress og angst af det"

Forfatter Renée Toft Simonsen om den mest livsændrende begivenhed, om at tale pænt, og om at blive ubetinget elsket og accepteret.

Forfatter Renée Toft Simonsen om den mest livsændrende begivenhed, om at tale pænt, og om at blive ubetinget elsket og accepteret.

Hvornår er du helt dig selv?

– Det synes jeg sådan set, at jeg er det meste af tiden. Men altså jeg render jo ikke rundt og prutter i det offentlige rum, og det er jo også en del af mig, kan man sige. Men jeg har et narrativ om, hvordan jeg ønsker at være. Nemlig et godt, anstændigt og ordentligt menneske, som ikke bare giver sig hen og giver efter for sin dybeste natur. Og så ser jeg mig selv som et socialt og solidarisk væsen, som er med til at passe på andre mennesker i håbet om, at de også vil passe på mig. 

Hvad er din største hjertesorg?

– At min farmor skulle gå hen og dø. Det er en stor hjertesorg for mig, at hun ikke er her mere. Jeg tror, at det er 15 år siden, hun døde, men jeg havde et meget tæt forhold til hende. Hendes nærvær var det sted i verden, hvor jeg altid følte mig ubetinget elsket. Og det er jo det, vi alle sammen længes efter, og som er så svært at finde – den der ubetingede accept af, at vi er vidunderlige, lige som vi er, uanset hvordan vi er. At blive accepteret og elsket uden nogen betingelser. Ikke fordi vi ser ud på nogen bestemt måde, ikke fordi vi er dygtige eller har præsteret et eller andet, men bare fordi vi ér og er værd at elske. Min farmor er personificeringen af den følelse for mig. 

LÆS OGSÅ: Mille Gori: "Jeg blev ringet op med beskeden om, at han var på vej på operationsbordet"

Hvilken modetrend hopper du aldrig med på igen?

– Koboltblå fra 80’erne! Det er virkelig en væmmelig farve.

Hvad er det bedste råd, du vil give dine børn?

– Go easy on yourself! Vær' sød ved dig selv. Tal pænt til dig selv. Det er noget af det, jeg selv har været rigtig dårlig til. Det har været svært for mig at være blød og tilgivende overfor mig selv. Og det er altså hårdt at være sammen med sig selv, hvis man ikke kan det. 

Hvad er det vigtigste, livet har lært dig?

– At vi er fejlbarlige, men at det er okay. Og at det vigtigste her i livet er at være et kærligt og overbærende menneske. 

LÆS OGSÅ: Thomas Skov om særlig sang: "Den kan altid gøre mig dybt forelsket i hende igen"

Hvad er din største last?

– At jeg ryger smøger. Når jeg er på en café og får et glas vin eller en øl, så skal jeg have en smøg!

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?

– Mit liv blev radikalt ændret, da jeg gik med i en modelkonkurrence, tog til USA og blev model. Det har virkelig stukket min livsbane ud på SÅ mange niveauer. Både fordi jeg fik et andet ståsted økonomisk, end jeg ellers ville have haft. Og fordi jeg endte med at få stress og angst af det. Det ændrede min livsindstilling, min måde at tænke på og min måde at være i verden på. Vi udvikler os jo ikke, når det hele bare kører i smør og fløde. Vi udvikler os, når vi kommer i modgang. Det er der, vi bliver dybere og mere tænksomme. 

Hvad er den mest mindeværdige oplevelse fra din barndom? 

– Min første tur til udlandet da jeg var ti. Vi kørte med min far og mor rundt i Europa i bil og slog telt op på forskellige campingpladser. Det var enormt stort og eksotisk. Vi fik lov at købe fine souvenirs, bl.a. nogle VIRKELIG smukke glaskugler i Tyskland et sted. Sådan noget husker jeg helt tydeligt. Hele den tur var bare en meget stor oplevelse.

LÆS OGSÅ: Hvornår kommer roen? Når jeg fylder 40.... troede jeg

Hvilket stykke tøj vil du aldrig skille dig af med?

– Mine cashmeresweatere. Dem skiller jeg mig nok aldrig af med. De er forever, tror jeg. I hvert fald indtil der er huller i dem alle vegne.  

Hvilken ret elsker du, og hvad siger det om dig?

– Lige nu elsker jeg en ret, som min datter Ulrikke lavede til mig – risnudler med edamamebønner, ristet broccoli, ingefær, hvidløg, frisk agurk og frisk avokado. Nøj, hvor har jeg spist det mange gange, siden hun serverede det for mig. Det var så rent, grønt og lækkert. Og jeg elsker grøntsager!

Se, hvad vi ellers skriver om: Livsstil, Interview, Kvinder du skal kende og Kendte