Sara Maria Franch-Mærkedahl
SPONSORERET indhold

Sara Maria Franch-Mærkedahl om sin skilsmisse: ”Dét har jeg stadig svært ved at tilgive mig selv”

Det tog hårdt på vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl at blive skilt fra sine børns far og at se sine børn blive skilsmissebørn. Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

Af: Marie Warming og Lea Holdgaard Hansen Foto: Claus Boesen
15. nov. 2022 | Livsstil | Hendes Verden

Sara Maria Franch-Mærkedahl blev skilt fra sine børns far for syv år siden. Det var en hård periode for vejrværten, som den dag i dag stadig har det svært, når samtalen falder på skilsmissen:

”Dér følte jeg mig fortabt dybt inde i sjælen, og jeg skal stadig holde tårerne tilbage, når jeg taler om det. Det var illusionen om, at vi var to mennesker, der havde valgt hinanden og sat børn i verden, der brast, og jeg havde aldrig haft tanken, at det en dag ikke skulle være os to længere. Men vi voksede fra hinanden.”

Det fortæller hun i et interview i denne uges Hendes Verden.

Det er især ansvaret over for parrets to børn, der vejede tungt på vejrværtens skuldre, da beslutningen om skilsmisse var truffet:

”Vi er gode venner i dag, men selv om skilsmissen var det rigtige valg, slog det benene væk under mig. Jeg følte virkelig, jeg var hende, der kunne få et ægteskab til at fungere, til døden skulle skille os, og det var et kæmpe nederlag at sætte mine børn i den situation, at de hver dag skulle savne en af os. Det har jeg stadig svært ved at tilgive mig selv.” fortæller vejrværten.

LÆS OGSÅ: Solbjørg Højfeldt om sin mand Henning Jensen: ”Vi var begge i andre forhold, da vi fandt sammen”

Kærligheden banker på igen

Sara Maria Franch-MærkedahI har boet alene med sine to døtre i syv år, men tidligere i år stod hun frem med en ny kæreste på den røde løber, nemlig skuespiller Nicolaj Kopernikus. De to mødte hinanden af flere omgange, men på en podcastproduktion stod sol, måne og stjerne pludselig rigtig for parret, som kastede sig ud i kærligheden.

”Vi kendte godt hinanden i forvejen, for vi har tidligere lavet noget tv sammen, og vi skulle have været med i TV2-programmet Over Atlanten sammen for fire år siden, men jeg sprang fra. Dengang talte vi meget sammen helt venskabeligt, for vi var begge i andre forhold. Men en dag skulle vi mødes om en podcast, og da var ingen af os i et forhold, og så var det nemt at sige: ”Skal vi ikke gå ud at spise?”. Han er sådan et godt menneske, som altid formår at gøre tingene mindre komplicerede, end de er,” fortæller hun i Hendes Verden.

Sara og Nicolaj.jpg
Foto: Peter Hauerbach

Læs hele interviewet med Sara Maria Franch-Mærkedahl i Hendes Verden, hvor hun fortæller om forholdet til Nicolaj Kopernikus og om sin far, som var iransk cirkusartist. Bladet er på gaden nu.

Anbefalet til dig