Politiker Sophie Løhde
Foto: Anne-Li Engstrøm Sophie Løhde bor med sin kæreste Ole og håber, at to en dag bliver til tre, siger hun til Hendes Verden.

Sophie Løhde havde givet op på mænd, men så kom Ole…

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, havde ellers givet op på kærligheden, da den pludseligt væltede hende omkuld.

Sophie Løhde er en, der kæmper for det, hun tror på.

Som 18-årig blev hun amtsrådsmedlem, som 24-årig blev hun valgt ind i Folketinget, og i dag – i en alder af 36 år – er hun politisk ordfører for Venstre.

Men kærligheden, den har hun indimellem tvivlet på – og endda nået at give op på, lige indtil den væltede hende omkuld, og hun ikke kunne andet end at lade sig rive med. Det fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

– Privat har det været en helt fantastisk tid, siden jeg mødte Ole, min kæreste. Vi lærte hinanden at kende på et tidspunkt, hvor jeg var ret desillusioneret omkring mænd og kærlighed. De forhold, jeg havde haft, fungerede ikke, og den erkendelse delte jeg med min ven, Lars Krarup, som i øvrigt er borgmester i Herning. Jeg sagde til ham, at jeg havde givet op og ville koncentrere mig om karrieren. Med mindre altså han lige kendte den perfekte mand.

Et par uger senere ringede vennen Lars for at fortælle, at han havde fundet en mand, Sophie Løhde skulle møde.

– Manden viste sig at være Ole, og så sagde det bare bang på den helt rigtige tosseforelskede måde. Sidste år købte vi hus sammen, og jeg håber, at vi på et tidspunkt skal udvide tosomhed til familie. Og giftes! Hvis det sidste skal ske, er der lige én, som skal fri først…, siger Sophie Løhde til ugebladet.

Den søde juletid

Som politiker er tiden knap og derfor glæder Venstres politiske ordfører sig som altid til juletiden. Her kan hun slappe af med kæresten, venner og familie og genfinde sit ”krea-gen”, fortæller hun.

– Åh, jeg elsker simpelthen jul. Allerede i november går jeg i gang med at pynte op med dekorationer, lys og ting fra julekassen. I min studietid arbejdede jeg i en urbutik, og der fandt jeg mit krea-gen, når der skulle dekoreres vinduer. Genet er lidt forsømt i hverdagen, fordi jeg mangler tid, men op til jul giver jeg den gas. Selve julehøjtiden fejrer vi også med maner. Helt fra den 22. og frem til nytår spiser og hygger vi i forskellige familiekombinationer. Vi har blandt andet en aften sammen med Oles datter, hendes mor plus familien på den side. Det fungerer så fint, og alle hygger sig.

Læs hele interviewet med Sophie Løhde i denne uges Hendes Verden, hvor hun fortæller om at være et Å-menneske, der foretrækker at være vågen, når andre sover, og om ikke at leve efter et regneark, men at give spontaniteten plads.

Om Sophie Løhde

  • 36 år
  • Bor sammen med kæresten Ole-
  • Udannet fra Copenhagen Business School. Medlem af Folketinget for Venstre siden 2007. Tidligere sundheds- og ældreminister og innovationsminister for det offentlige. Nu politisk ordfører for Venstre