Dinnas lejlighed er indrettet spartansk og med rene linjer: ”Jeg er nok ret enkel i mit udtryk”
SPONSORERET indhold

Dinnas lejlighed er indrettet spartansk og med rene linjer: ”Jeg er nok ret enkel i mit udtryk”

For Dinna Schur Schmidt er enkelhed mere værdifuldt end masser af ting, som bare fylder op. I herskabslejligheden i det smukke Latinerkvarter i Aarhus har hun således indrettet sig med rene linjer og håndplukket, klassisk interiør, som har en historie.

Af:: Majbritt Olsen/Stylesystemet Foto: Majbritt Olsen/Stylesystemet
11. sep. 2020 | Bolig | ALT for damerne

Midt i det charmerende Latinerkvarter i centrum af Aarhus bor Dinna Schur Schmidt med sin kæreste og to børn. Beliggenheden er nøje udvalgt. Kvarterets brostensbelagte gader danner nemlig rammen om en helt særlig og autentisk stemning, hvor cool butikker, gode gallerier og unikke spisesteder ligger side om side og skaber et helt unikt byrum med en anderledes, urban atmosfære.

– Latinerkvarteret er det ældste kvarter i Aarhus – det kan dateres helt tilbage til 1400-tallet, og det gør jo noget særligt ved en bydel, at det har noget sjæl og charme med sig. Jeg har altid være meget begejstret for kvarteret og var heller ikke i tvivl om, at det var her, vi skulle bo, fortæller Dinna. Det var særligt gadens pulserende liv, der trak.

– Vi bor lige midt imellem caféer, kunsthåndværkere, gallerier og butikker – et rigtig kulturåndehul midt i byen med et særligt leben, og det kan jeg godt lide. Samtidig er vi tæt på skov og strand, kulturhuset Dokk1 og ikke langt fra Aarhus Ø, hvor der både er havnebadet og en fin lystbådehavn. Jeg føler, vi får lidt af det hele med den her beliggenhed.

Læs også: I Anne-Sofie og Alexanders lejlighed på bare 69 m2 er der luft imellem møblerne: "Det giver ro"

Der er indrettet med feminine farver og fine detaljer i lejlighedens stue
Der er indrettet med feminine farver og fine detaljer i lejlighedens stue. Sofaen er fra Thorsens Møbler i Aarhus, puderne er fra Aiayu, og tæppet fra Merci i Paris. Sofabordet er købt hos Utzon i Aarhus. Gulvtæppet er fra Stilleben, og lampen er en gave fra Dinnas mor. Gardinerne er fra Ikea. I den ene vindueskarm står en George Jensen-sølvkande. Spejlet i den anden vindueskarm er fra La Brocante i Horsens. Bordlampen er en PH-model fra Louis Poulsen.
Moderne kunst mødes med klassiske arvestykker, rustikke vintagefund og eget design i spisestuen.
Moderne kunst mødes med klassiske arvestykker, rustikke vintagefund og eget design i spisestuen. Bordet har Dinna selv været med til at designe hos The Oak Men, mens 7’er-stolene af Arne Jacobsen er arvestykker. Loftslampen er en Christiansborg-ringkrone af Vilhelm Lauritzen, som hænger omvendt. Det store kunstværk er af den lokale kunstner Merete Erhardsen, og krukken med stuebirken er fundet hos Rabens Atelier. Vasen på bordet er fra La Maison i Aarhus, og lysestagerne er købt i en keramikbutik i Berlin.

Klorin & knofedt

Da Dinna overtog herskabslejligheden for lidt over fire år siden, var det som at komme ind i en tidslomme. Et ældre ægtepar havde boet der i mange år og havde røget tæt, så der lå et gulligt røgslør ud over det hele. Der var savsmuldstapet over alt, forskellige gulve og både et ubrugeligt køkken og badeværelse.

– Der skulle virkelig god fantasi til at forestille sig, at det kunne blive pænt. Rumfordelingen var egentlig god fra start, men der skulle masser af knofedt, klorin og renoveringstimer til. Vi boede et par måneder hos min mor, mens jeg fik vasket alt træværk ned i klorin et par gange og svunget en malerpensel, samtidig med at jeg fik dampet alt tapet af, sat nyt væv op og malet væggene.

Gulvene var forskellige, så for at give dem et ensartet udtryk fik jeg dem afhøvlet og givet dem hvid lud, så de blev lyse og pæne. Det var egentlig en ret effektiv istandsættelse, når jeg ser tilbage. Det gik stærkt med at få det til at ligne en bolig, man havde lyst til at være i, fortæller Dinna.

Lejligheden fik også et nyt køkken, inden den lille familie flyttede ind. Rummet er et gennemgangsrum og forbinder soveværelse og badeværelse med resten af lejligheden, men er samtidig også hjertet i boligen, så det var vigtigt for at skabe en helhed.

– Det var lidt udfordrende at få køkkenet til at fungere, uden at det kom til at virke som et venteværelse eller en gang, hvor der lige var klasket et køkken op. Jeg valgte et Ikea-køkken på grund af farven. Fronterne har den her lidt varme puddertone, og så malede jeg væggene med maling fra Farrow & Ball, som jeg synes har nogle ret afdæmpede, smukke toner i deres palet. Farverne er sarte, men alligevel indrammer de rummet på en fin måde.

Læs også: Camilla Skøtt bor med hvide vægge og gulve: ”Det giver mulighed for at mikse finurlige detaljer og farver ind”

Det quiltede kunsttæppe på væggen og daybed..
Det quiltede kunsttæppe på væggen er købt hos Thompson Street Studio i New York og er med til at give stuen karakter. Daybeden er af Poul Kjærholm. Puderne er fra Crème de la Crème à la Edgar og Aiayu, hvor tæppet også er fra.
 farver både på væDer er farver på vægge og fronter for at skabe en større sammenhæng
Dinna har arbejdet med farver både på vægge og fronter for at skabe en større sammenhæng, så det ikke virker som et gennemgangsrum. Køkkenet er en udgået serie fra Ikea. Det lille spisebord er fra Fermob, taburetterne fra Trævarefabrikernes Udsalg. Kanden med krydderurter på køkkenbordet er vintage. Krukken med køkkenredskaber er fra Rabens Atelier. Loftslampen er fra My Vintage Home, og den franske stage er et loppefund. Vægfarven er Green Smoke nr. 47 fra Farrow & Ball.
Små stillebener rundt omkring i boligen kan gøre indretningen ekstra spændende at gå på opdagelse i.
Små stillebener rundt omkring i boligen kan gøre indretningen ekstra spændende at gå på opdagelse i. Krukken med det fine træ er fundet hos Rabens Atelier. Kanden er fra Georg Jensen. Skærebrættet er købt i Decorate Shop i Aarhus, og det lyserøde lavabræt er fra Made a Mano.

Hellere tomt end tilplastret

Stilen i boligen er klassisk med rene, enkle linjer og enkelte elementer, som larmer lidt. Tonerne er afstemte, og indretningen er spartansk, for Dinna vil helst ikke gå på kompromis og går hellere efter få, gode ting, som siger hende noget end et hjem med mange ligegyldige møbler og nipsgenstande.

– Jeg er nok ret enkel i mit udtryk og går efter de gode, gedigne møbler og synes gerne ting må have en historie eller i hvert fald have et eller andet, som jeg kan relatere til, og som betyder noget for mig. Derfor er jeg også mere tilhænger af en bar væg end en Ikea-plakat. Jeg vil hellere lede efter det helt rigtige kunstværk, så jeg får noget, jeg bliver glad for mange år frem, end et fejlkøb, som skal pilles ned efter et par måneder, siger hun. Mange af møblerne i boligen er således håndplukkede og valgt med omhu.

– Jeg får hurtigt et nært forhold til de ting, jeg er omgivet af, samtidig har jeg et udvidet oprydningsgen, så jeg har ikke svært ved at skille mig af med ting, hvis det er dét, der skal til. Men så vidt muligt prøver jeg at indrette mig med de ting, som har betydning, og som jeg synes tilfører hjemmet en hyggelig atmosfære.

Hjemmelavet opslagstavle på kontoret.
En hjemmelavet opslagstavle skaber hygge på kontoret. Den er lavet af en masonitplade beklædt med Liberty-stof. Bordet er et loppefund. Stolen er en Eamesstol, og bordlampen af Christian Dell er vintage. Æsken er købt i Illums Bolighus, og messingkrukken med duftpinde er fra Tom Dixon. Vasen er købt hos kunsthåndværker Marco Friis. De fleste nipsting er gaver fra Stilleben, mens den ferskenfarvede vase er fra Designer Zoo.
Roligt badeværelse med seng fra Auping.
Parrets seng fra Auping er redt med et Society-sengetæppe. Lamperne er fra Arne Jacobsen. Den franske stage i vinduet er fra Fil de Fer, spejlet er et loppefund, og vasen er en gave. Det lille skrin på sengebordet er også en gave, mens duftpindene er fra Humdakin. 
Smuk træbænk i soveværelset.
Den gamle slagbænk for enden af sengen tilfører varme til den enkle indretning. Puder og tæppe er fra Aiayu, og stolen fra Søstrene Grene. Den stribede vasketøjskurv er fundet i Illums Bolighus. Vaser, kande og lysestage er fra Stilleben.
Badeværelset er blevet renoveret løbende med begrænsede midler.
Badeværelset er blevet renoveret løbende med begrænsede midler. Dinna ville gerne have det enkelt og rent i udtrykket. Fliserne er fra Silvan, håndklæderne fra Magasin, og stolen er fundet hos Rabens Atelier. Vasen i vinduet er en gammel kagedåse fra et loppemarked, og den lyserøde vase er købt hos 1+1 Textil & Design. Sæben er fra Aesop.

Anbefalet til dig