-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Hjemmebagte æbleboller med chokolade og mandler
Til de nybagte æbleboller med chokolade og mandler kan du servere en lakridssmør. Det smager himmelsk...
ÆBLEBOLLER MED CHOKOLADE OG MANDLER
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(14 stk.)
5 dl vand
50 g gær
1 dl koldpresset rapsolie
1 spsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt kardemomme
300 g groft speltmel
500 g hvedemel
Efter hævning:
2 æg
200 g revne æbler
100 g mørk chokolade
1 æg til pensling
30 g mandelflager
1. Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, sukker, krydderier og speltmel. Ælt dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
2. Kom æg, revne æbler og hakket chokolade i dejen, og ælt den godt. Dejen skal være klistret.
3. Fordel dejen – gerne lidt skødesløst – i ca. 14 stykker på to bageplader med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
4. Tryk forsigtigt bollerne lidt flade med hånden. Pensl med sammenpisket æg, og drys med mandelflager. Bag bollerne ved 225 grader i ca. 15 min.
TIP
Server med lakridssmør Rør 75 gram smør med 2 tsk. lakridspulver, og læg på køl. Server til de nybagte æbleboller.tikke sandwichboller
► SE OGSÅ: Morgenbrød med æble, kanel og marcipan
► SE OGSÅ: Brunsvigerboller
► SE OGSÅ: Rustikke sandwichboller