Dag 1: Boller i karry
Det skal du bruge:
Kødboller:
2 mellemstore løg
800 g hakket svinekød
2 æg
2 dl mælk
5 spsk. mel
2½ tsk. salt
1½ tsk. peber
Karrysauce:
1 løg
1 madæble
10 g smør
1-2 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
5 dl kogevand fra kødbollerne
1 dl æblemost
jævning (1 dl vand og 2-3 spsk. mel rystet sammen)
1 dl fløde
1 tsk. salt og friskkværnet peber
Æblesalat:
1 æble
½ spidskål eller savojkål uden de yderste blade (dem skal du bruge dagen efter)
saft af ½ citron
1 spsk. olie
1 tsk. akaciehonning
salt og peber
bredbladet persille
Tilbehør:
ris, spelt- eller hvedekerner. Kog dobbelt portion, så du har til dagen efter.
Sådan gør du:
Hak løgene fint, og rør dem sammen med kødet og resten af ingredienserne til kødboller. Bring en gryde vand i kog, form farsen til små boller, og kom dem i vandet. Fra kødbollerne flyder op til overfladen, skal de koge ca. 4 min.
Pil og hak løg til karrysovsen fint. Riv æblet, smelt smørret, og steg løgene ved svag varme. Skru lidt op, og tilsæt det revne æble og dernæst krydderierne, så de bliver brændt godt af.
Hæld kogevandet fra kødbollerne i gryden, og kog saucen op. Tilsæt æblemost, og jævn sovsen. Tilsæt fløde, og smag til med salt og peber.
Snit æble og kål fint. Rør dressingen sammen, og kom den over. Drys med hakket persille.