fisk

Mere omega-3: Rødfisk & couscous med edamame

Lækker mad med sunde råvarer til dig, der gerne vil holde vægten.

4

Ingredienser

  • 800 g fileter af rødfisk (eller anden mager fisk)
  • salt, peber
  • 2 tsk olivenolie til stegning
  • Couscous-salat:
  • 1,5 dl fuldkornscouscous
  • 1,5 dl koldt vand
  • 2 tsk olivenolie
  • citronsaft
  • 2 fed knust hvidløg
  • salt, peber
  • 1 udkernet, finthakket peberfrugt
  • 1 bdt hakket persille
  • 1 hakket rødløg
  • 1 hakket fennikel
  • 1 pose edamame-bønner
  • mynte

Sådan gør du:

  1. Drys salt og peber på fisken og lad den stå. Kom couscoussen i en skål, hæld vand over, dæk skålen til og lad det trække, til den har opsuget væden.
  2. Rør og smag couscoussen til med olivenolie, salt, peber, citronsaft og knust hvidløg, før den vendes med alle øvrige ingredienser.
  3. Varm olien og steg fisken. Steg den først på skindsiden i et par minutter. Vend og steg den færdig i yderligere et par minutter, til fisken er fast.
  4. Anret de stegte fiskefileter med salat og mynte og server med det samme.