Andebryst med jordskokker og løg i én gryde
Foto: Line Thit Klein Andebryst med jordskokker og løg i én gryde

Andebryst med jordskokker og løg i én gryde

Andebryst med jordskokker og løg i én gryde

Det her er en af de retter, hvor al tilberedningen foregår i den samme gryde. Den er nem at have med at gøre på travle dage, hvor du gerne vil have gæster og dejlig mad men ikke har meget tid til at stå i køkkenet.

printer Print
plate 4

2 andebryster (ca. 600 g)
Salt og peber
500 g jordskokker
500 g rødløg
500 g kartofler
4 fed hvidløg, revet
Salt og peber
Saft og skal af 1/2 appelsin
1 dl fløde
1 bundt persille, hakket

Sådan gør du:

Rids andebrysterne i skindet med en skarp kniv. Gnid dem godt ind i salt og peber.

Skrub/skræl jordskokker, rødløg og kartofler, og skær dem i grove stykker. Kom grøntsagerne i en gryde eller ildfast fad sammen med hvidløg samt mere salt og peber. Rør godt rundt, og sæt gryden/fadet i ovnen ved 225 grader. Læg efter 20 min andebrysterne ovenpå grøntsagerne, og lad det hele bage videre i yderligere ca. 20 min, til andeskindet er sprødt og grøntsagerne møre.

Tag gryden ud, halvér andebrysterne, og vend grøntsagerne med persille.

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: Andebryst og Jordskokker