Appelsinsalat og lammekrone
Foto: Betina Hastoft Find opskriften her.

Appelsinsalat og lammekrone

Lav en lækker lammekrone og lad appelsinsalaten friske måltidet lidt op.

printer Print
plate 4 personer

1 kg lammekrone
1 spsk. honning
1 spsk. Ras el hanout krydderi
1 usprøjtet appelsin
2 spsk. olivenolie
salt og peber

Appelsinsalat:

200 g rød quinoa
2 appelsiner
1 agurk
125 g babyspinat
1 lille bundt mynte
200 g feta
1 rødløg
4 spsk. sorte kalamata oliven
saften fra 1 citron 4 spsk.
olivenolie
salt og peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 gr.
  2. Rør honning sammen med Ras el hanout. Skyl og riv skallen af appelsinen. Tilsæt appelsinskal og -saft med olivenolie, og rør sammen med krydderier, honning, salt og peber.
  3. Smør krydderiblanding på kødet. Læg lammekronen på en ba-geplade med bagepapir. Læg de brugte appelsiner ved kødet. Steg kødet i 25 min. Lad kødet trække, mens salaten tilberedes.
  4. Kog quinoa i 12 min. Hæld vandet fra, og afkøl quinoa under koldt vand. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i skiver.
  5. Bland kogt quinoa sammen med appelsinskiver. Skyl agurk og babyspinat. Skær agurk i mindre stykker. Bland agurk og babyspinat i salaten.
  6. Skyl og hak mynte. Drys salaten med mynte, smuldret feta og oliven. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Fordel løgringe over salaten.
  7. Rør citronsaft sammen med olivenolie, salt og peber. Hæld dressingen over salaten. Skær lammekronen ud til koteletter, og server til salaten.
Se, hvad vi ellers skriver om: Lam, Appelsin, Aftensmad, Sunde salater og Hovedret