Brændende kærlighed med porrer

Foto: Thomas Hergaard

Brændende kærlighed med æbler & porrer

Brændende kærlighed er en skøn, traditionel ret, med bacon og kartoffelmos. Retten serveres som regel med et drys purløg på toppen og et godt stykke rugbrød til. Her har opskriften lige fået et twist, idet ‚Äěkærligheden‚Äú er med æbler og porrer i stedet for de traditionelle løg. Den nemme og lækre opskrift på brændende kærlighed helt uden løg:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 15 minutter
cooking Arbejdstid: 20 minutter
totaltime Total: 35 minutter
plate 2 personer

Kartoffelmos:

  • 500 g kartofler
  • 1½ dl mælk
  • salt og peber

Endvidere:

  • 150 g bacon (i tern)
  • 2-3 porrer (fintsnittede)
  • 1-2 æbler (i både)

Sådan laver du brændende kærlighed

  1. Skræl kartoflerne, skær dem ud i grove stykker og kog dem helt møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne. Rør varm mælk i mosen og smag til med salt og peber. Hold den varm.
  2. Rist bacontern sprøde på en pande og tilsæt fintsnittede, rensede porrer. Lad dem stege 3-5 min. under omrøring og tilsæt æblebåde med eller uden skræl. Vend rundt og lad retten simre, til æblerne er varme.
  3. Smag til med salt og peber og anret med kartoffelmosen.

Brændende kærlighed i mange forklædninger:

    Du kan lave brændende kærlighed med mange forskellige slags kartoffelmos til. Prøv f.eks. at tilsætte:
  • knoldselleri
  • gulerødder
  • pastinak
  • søde kartofler
  • jordskokker
  • eller andre rodfrugter til kartoffelmosen og server den sammen med din brændende kærlighed.

Brændende kærlighed i en vegetarisk udgave

braendende-kaerlighed-vegetarisk.jpg

Sund brændende kærlighed
Foto: Martin Dyrløv Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Den fede bacon er her skiftet ud med selleri og svampe, der tilsammen giver retten umami-smag. Det sprøde drys kommer fra de stegte skalotteløg.

4 personer
Arbejdstid: 40 min.
Koge/stegetid: 30 min.

Sprøde skalotteløg:
250 g store skalotteløg
3 spsk. olivenolie

Mos:
1 kg kartofler
2 dl mælk
50 g smør
salt og peber

Kærlighed:
2 løg
2 fed hvidløg
250 g markchampignon
500 g knoldselleri
2-3 spsk. olivenolie
150 g frisk spinat
salt og peber
½ dl vand

Pynt:
friske krydderurter, f.eks. skovsyre, persille, timian

SÅDAN GØR DU:

  1. Skær pillede skalotteløg i tynde skiver. Bred dem ud på køkkenrulle, drys med ½ tsk. salt, og lad dem trække i 10 min. Dup fugten af løgene, og steg dem gyldne og sprøde på en middelvarm pan-de med olivenolie i 8-10 min. Dryp dem af på køkkenrulle.
  2. Skær skrællede kartofler i grove stykker, og kog dem helt møre i letsaltet vand, Hæld vandet fra, og mos dem med en kartoffelstamper. Rør varm mælk og smør i mosen med en træske, og smag til med salt og peber.
  3. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skær rensede svampe i kvarter, og skrællet selleri i terninger.
  4. Brun svampene på en varm pande med olivenolie, og tilsæt løgene. Steg under omrøring, til løgene bliver bløde, og tilsæt selleriterningerne. Krydr med salt og peber, og steg under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre, til sellerien er mør – ca. 5 min.
  5. Vend spinaten i, varm igennem, og smag til. Anret kartoffelmos med kærlighed og sprøde skalotteløg, og pynt med krydderurter.

Brændende kærlighed med røget laks

braendende-kaerlighed-med-laks.jpg

Du kan også sagtens lave brændende kærlighed med røget laks i stedet for bacon. Hvis du skal lave brændende kærlighed til 4 personer, skal du cirka bruge 200 gram røget laks, meget gerne et helt stykke.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Dansk mad, Kartoffelmos, Mormormad, Aftensmad, Kartofler og Hovedret