Ingredienser
50 g cashewnødder, blendet til nøddemel i en minihakker
1 æg
100 g skyr
2 ½ dl mælk
3 spsk honning
1 stor håndfuld frisk mynte, finthakket
½ økologisk citron, saft og fintrevet skal heraf
½ tsk kanel
1 knsp kardemomme
1 tsk vaniljepulver
2 spsk birkes
1 ½ dl hvedemel
koldpresset rapsolie
1-2 spsk smør til stegning
Sådan gør du
- Blend cashewnøddemel, æg, skyr, mælk, honning, mynte, citronsaft og -skal med en stavblender.
- Bland de tørre ingredienser i en skål for sig, og rør det hele godt sammen.
- Varm 2-3 spsk olie op på en pande sammen med 1 spsk smør.
- Brug ca. 2 spsk dej pr. pandekage.
- Bag 4 små pandekager ad gangen.
- Vend dem efter 2-3 minutter, eller når de er gyldne.
Spis mig
Alle opskrifter er fra kogebogen ”Spis mig” af Majbritt L. Engel & Alice A. Hartvig, Gyldendal, 180 sider, 200 kr.