SPONSORERET indhold
Chokoladekage med karamelglasur
En opskrift på en god chokoladekage toppet med en lækker karamelglasur.
12 stk.
Ingredienser
150 g smør
150 g sukker
4 æg
2 spsk. friskrevet ingefær
250 hvedemel
1 spsk. bagepulver
2 tsk. vaniljepulver
3 spsk. kakaopulver
75 g mørk chokolade
70 g flødekarameller
1 dl kærnemælk
Karamelglasur:
50 g flødekarameller
2 dl piskefløde
- Rør smør og sukker cremet. Tilsæt et æg ad gangen, pisk grundigt mellem hvert æg. Skræl ingefæren, riv den fint, og kom 2 spsk. i dejen.
- Bland mel, bagepulver, vaniljepulver, kakaopulver, hakket chokolade og karamel i små stykker i en skål. Vend melblandingen sammen med smørblandingen, og tilsæt kærnemælk. rør dejen, til den er jævn og ensartet.
- Hæld dejen i en smurt ringform, og stil kagen midt i ovnen. Bag den ved 180 gr. i ca. 45 min., eller til kagen er gennembagt, og der ikke sidder dej på en strikkepind, hvis du stikker den ned midt i kagen og hiver den op.
- Smelt karamellerne sammen med fløden i en gryde. Stil karamelglasuren på køl, gerne til næste dag. Pisk den let med en elpisker, så den bliver cremet. Fordel flødeglasuren på kagen, når den er helt kold.