Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Chokoladekage med karamelglasur
Foto: Mikkel Adsbøl

Chokoladekage med karamelglasur - opskrift fra Hendes Verden

Chokoladekage med karamelglasur

En opskrift på en god chokoladekage toppet med en lækker karamelglasur.

plate 12 stk.
printer Print

150 g smør
150 g sukker
4 æg
2 spsk. friskrevet ingefær
250 hvedemel
1 spsk. bagepulver
2 tsk. vaniljepulver
3 spsk. kakaopulver
75 g mørk chokolade
70 g flødekarameller
1 dl kærnemælk
Karamelglasur:
50 g flødekarameller
2 dl piskefløde

  1. Rør smør og sukker cremet. Tilsæt et æg ad gangen, pisk grundigt mellem hvert æg. Skræl ingefæren, riv den fint, og kom 2 spsk. i dejen.
  2. Bland mel, bagepulver, vaniljepulver, kakaopulver, hakket chokolade og karamel i små stykker i en skål. Vend melblandingen sammen med smørblandingen, og tilsæt kærnemælk. rør dejen, til den er jævn og ensartet.
  3. Hæld dejen i en smurt ringform, og stil kagen midt i ovnen. Bag den ved 180 gr. i ca. 45 min., eller til kagen er gennembagt, og der ikke sidder dej på en strikkepind, hvis du stikker den ned midt i kagen og hiver den op.
  4. Smelt karamellerne sammen med fløden i en gryde. Stil karamelglasuren på køl, gerne til næste dag. Pisk den let med en elpisker, så den bliver cremet. Fordel flødeglasuren på kagen, når den er helt kold.
Se, hvad vi ellers skriver om: Chokoladekage og Karamel