Chokoladetærte med blåbær
SPONSORERET indhold

Chokoladetærte med blåbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du opskriften på en delikat chokoladetærte, som de færreste kan sige nej tak til.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
27. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

Dej:
100 g smør
175 g hvedemel
50 g sukker
1 knsp. salt
1 æg
Fyld:
200 g mørk chokolade
200 g smør
200 g sukker
3 æg
1 spsk. hvedemel
150 g blåbær, fra frost kan bruges
Pynt:
sigtet kakaopulver, mynte og evt. blåbær

  1. Smuldr smørret ned i mel, sukker og salt. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) med den.
  2. Forbag tærtebunden ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade i. Tag straks gryden fra varmen, og rør det jævnt. Rør et æg i ad gangen. Vend hvedemelet i. Vend optøede blåbær i. Kom chokoladedejen i tærtebunden.
  4. Bag tærten ved 180 gr. i ca. 45 min.
  5. Afkøl tærten. Pynt med sigtet kakaopulver samt mynte og blåbær.