Forloren skildpadde
SPONSORERET indhold

Forloren skildpadde: Sådan laver du den klassiske ret

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ægte forloren skildpadde er ikke verdens hurtigste ret at lave, men til gengæld er den sprængfyldt med god smag. Her får du en god opskrift samt en trin for trin guide til at lave den bedste hjemmelavede forlorne skildpadde fra bunden. Det er ikke en ret, der er hver nem eller hurtigt at lave, men den smager vidunderligt. Her får du en god opskrift på forloren skildpadde:

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
04. sep. 2021 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

  • 1½ kg kalveskank (bestil den nogle dage i forvejen hos slagteren) vand til kogning
  • 2 tsk. salt
  • 2 gulerødder
  • 2 porrer
  • 1 persillerod
  • 2 løg

Sauce:

  • 50 g smør
  • 1 dl hvedemel
  • 1 liter kalvesuppe
  • 2 dl tomatpure
  • 3 spsk. cognac
  • 1 dl madeira eller sherry
  • worcestershire sauce
  • salt, peber
  • lidt sukker

Kødboller og frikadeller:

  • 300 g hakket svinekød, maks. 10 % fedt
  • 1 lille æg
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. revet løg
  • ¾ tsk. salt
  • peber
  • smør og olie til stegning

Fiskeboller og fiskefrikadeller:

  • 300 g sej eller torsk
  • 1 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • ¾ tsk. salt
  • peber
  • smør og olie til stegning

Pynt:

  • 4 kogte æg og persille

Tilbehør:

  • brød eller kartofler

Sådan laver du forloren skildpadde:

1. 

Dæk kødet med koldt vand. Bring det i kog, og skum af. tilsæt salt og de rensede urter skåret i mindre stykker. Kog kødet ca. 3 timer, til det er meget mørt.

2.

1.jpg
Skær kødet fra benet og bagefter i små tern på ca. 2 x 2 cm.

Tag kødet op, og køl det lidt af. skær kødet fra benet, og skær det i 2 x 2 cm’s tern.

3.

Si suppen gennem et rent klæde. Afkøl den hurtigt, evt. i vandbad. stil kød og suppe tildækket i køleskabet, til det skal bruges. Kog evt. kødet dagen før.

4. 

Smelt smørret i en gryde, og rør melet i. Kog 1 liter kalvesuppe op, og rør den i melblandingen lidt efter lidt under omrøring. Kog saucen igennem 3-4 min. smag til med tomatpure, cognac, madeira, worcestershire sauce, salt, peber og sukker. Kom kødternene i, og varm dem igennem.

5. 

Rør ingredienserne til de to slags fars sammen i hver sin skål.

2.jpg
Brug en bollesprøjte, når du skal lave fiskebollerne, så går det nemt. Du kan også vælge at købe en dåse gode fiskeboller i stedet.
3.jpg
Brug en teske til at forme de små frikadeller med, og steg dem i en blanding af smør og olie.

Steg halvdelen af hver slags fars til små frikadeller. Resten koges til henholdsvis kødboller og fiskeboller. Kødboller skal koge 5-6 min. i letsaltet vand. Fiskebollerne skal kun koge 3-4 min.

6. 

Fordel frikadeller og kødboller over den forlorne skildpadde. Pynt med kogte, halve æg og persille, og server med brød eller kartofler.

Anbefalet til dig