Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Hasselnøddekage med brunet smør
Foto: Lars Ranek Hasselnøddekage med brunet smør

Hasselnøddekage med brunet smør

Hasselnøddekage med brunet smør

Smag af efterår med hasselnødder, æbler og brunet smør.

printer Print

Ca. 10 gode stykker

150 g hasselnødder
200 g brunet smør
4 æg str. L
200 g lyst muscovadosukker
100 g mel
1 tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
1 stort eller to mindre syrlige æbler, gerne Ingrid Marie
1 tsk stødt kanel

Sådan laver du hasselnøddekage:

Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i cirka 20 minutter. Gnid hinderne af, når er er afkølet. Blend dem til fint mel.

Smelt smørret i en kasserolle, lad det stå yderligere og boble videre, efter det er smeltet, indtil det begynder at lugte let nøddeagtigt og er blevet gyldenbrunt i farven. Sigt bundfaldet fra. Pisk æggene med muscovadosukkeret, til det er meget luftigt og lyst, og vend derefter resten af ingredienserne i.

Hæld dejen i en smurt sandkageform, alternativt en springform. Skær æblerne i både, og vend dem i lidt kanel, og stik dem ned i kagen. Bag kagen i cirka 30-40 minutter ved 180 grader. Bagetiden er afhængig af, hvilken form der anvendes. Stik i kagen med en kødnål – når den kommer ren ud, er den færdig. Server i tykke stykker.

PRØV OGSÅ: Æbletærte med flette låg og marcipan

PRØV OGSÅ: Chokolademuffins med sorte bønner

PRØV OGSÅ: Grov galette med æble og mandelsmør