Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på marmelade med havtorn
Foto: JACOB LJØRRING Skøn marmelade med saft, kraft og gode c-vitaminer fra havtorn.

Havtornmarmelade - opskrift på marmelade med havtorn

Havtornmarmelade

Lækkerier med havtorn: Kom de smukke og sunde bær på glas, og gem til de mørke måneder.

clock 35 minutter
printer Print
plate Ca. 3 dl havtornmarmelade

1 lime
250 g frisk ananas uden skal
250 g havtorn
400 g sukker
evt. ½ -1 tsk Rød Melatin
30 g sukker

Sådan laver du havtornmarmelade

  1. Riv limen og pres saften af. Skær ananassen i små stykker og kom dem i en gryde sammen med havtorn, sukker, revet limeskal og limesaft.
  2. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter. Fjern undervejs skum og urenheder, der samles i overladen.
  3. Lad den koge 5-10 minutter mere uden låg.

    PRØV OGSÅ: Havregrød med tørret havtorn, ristede kerner og hyldeblomstsirup

  4. Rør sukker og Melatin sammen og drys det i marmeladen, mens der røres i det.
  5. Bring marmeladen i kog igen og tag den af varmen.
  6. Hæld marmeladen i rene, skoldede glas og sæt låg på.

SE MERE: Panna cotta med havtorn og lakrids

Se, hvad vi ellers skriver om: Havtorn, Marmelade og Tilbehør