Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på havregrød med havtorn, kerner og hyldeblomstsirup
Foto: Lasse bak Mejlvang Havregrød med tørret havtorn, ristede kerner og hyldeblomstsirup

Opskrift på havregrød med havtorn, kerner og hyldeblomstsirup

Havregrød med tørret havtorn, ristede kerner og hyldeblomstsirup

plate 4
printer Print

Grød:
4 dl grovvalset økologisk havregryn
4 dl vand
4 dl økologisk sødmælk
knivspids havsalt

En håndfuld tørret havtorn (kan bl.a. købes hos grødbaren Grød)

Ristede kerner:
50 g hele rugkerner

50 g hele speltkerner

50 g hele havre kerner 
50 g hele bygkerner
50 g hørfrø
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g hasselkerner
5 spsk. honning

Hyldeblomstsirup:
0,5 l Søbogaards Hyldeblomstsaft
1 dl sukker

Sådan tilbereder du grøden



Ristede kerner: 
Kernerne stilles i blød i 12 timer. Skyl de hele kerner med koldt vand og rist derefter alle kernerne på panden, til de bliver sprøde og får en gyldenbrun farve. Tilsæt honning og lad kernerne blive karameliseret. Lad de karameliserede kerner hvile på bagepapir, indtil de er sprøde. 

 

Hyldeblomstsirup: Bland saft og sukker i en gryde og lad saften koge ind til sirupskonsistens.
Hæld siruppen på flaske eller dåse og lad den køle af.


Grød:
 Bland gryn, vand og mælk i en gryde og kog langsomt op i ca. 5 minutter. Smag til med havsalt.

 

"Drys havtorn og kerner over den varme grød og giv den et stænk hyldeblomstsirup. "

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Havregrød, Grød, Havtorn, Dansk mad, Bær, Vegetarisk, Morgenmad og Brunch