Hjemmebagte snobrød
SPONSORERET indhold

Hjemmebagte rustikke snobrød med kerner

Bland evt. lidt salt i frøene, der drysses på toppen, for ekstra lækker smag og rustikke snobrød.

Foto: Columbus Leth
27. maj. 2018 | Opskrift | BoligLiv


RUSTIKKE SNOBRØD MED KERNER
Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
(14 stk.)

2 dl kærnemælk
50 g gær
3 dl koldt vand
1 spsk. olivenolie
1 spsk. salt
1 spsk. honning
200 g grovvalsede havregryn (kan erstattes af almindelige havregryn)
ca. 500 g hvedemel
5 spsk. frø, f.eks. solsikkefrø, sesamfrø, hørfrø,
græskarkerner m.m.
1 æg til pensling

1. Kom kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt vand, olie, salt og honning.
2. Rør havregryn og dernæst hvedemel i væsken. Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
3. Vælt dejen ud på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem. Del den i 14 stykker, og tril til pølser. Sno dejen som en spiral, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
4. Tænd ovnen på 200 grader. Bland frøene sammen. Pensl dejen med sammenpisket æg, og drys med frøblandingen. Bag brødet i ca. 15 min. Afkøl på en bagerist.



► SE OGSÅ: Hvidløgs-snobrød
► SE OGSÅ: Koldhævede speltboller


 

Anbefalet til dig