
SPONSORERET indhold
Hot dhal med sød yoghurt
Dhal smager fantastisk og optræder ofte i det indiske køkken. Den tilberedes for det meste med linser og masser af krydderier, som koger sammen til en slags slags grød.
3-4 personer
Ingredienser
Af Louisa Lorang
Dhal:
2 løg
4 fed hvidløg, pillede
3 spsk olivenolie
1 spsk smør
3 dl røde linser
1 spsk garam masala
1 spsk ingefær, fintrevet
2 tsk stødt spidskommen
¼-½ tsk cayennepeber
2 modne tomater, grofthakkede
1 l vand (måske lidt mere)
Olie:
4-5 spsk olie
1 tsk chiliflager
1 tsk knust spidskommen
½ tsk sorte sennepsfrø
evt. ¼-½ tsk asafoetida
Topping:
tyk yoghurt
lidt flydende honning
lidt mynte, hakket
Sådan gør du
Dhal:
- Hak løg og hvidløg, og sauter begge dele i olie og smør i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i et par min eller fire.
- Skyl linserne, og kom dem med i gryden. Sauter kort.
- Kom garam masala, ingefær, spidskommen, cayennepeber og tomater ved.
- Tilsæt vand, og lad retten simre uden låg og under omrøring i 20-25 minutter. Spæd med vand undervejs, hvis nødvendigt. Smag til med salt
PRØV OGSÅ: Tandoori kylling
Olie: - Lun olien på en lille pande. Kom chiliflager, spidskommen, sennepsfrø og evt. asafoetida på, og lad det lune, til det dufter (ca. 30 sekunder). Tag olien af varmen.
- Server straks dhalen toppet med yoghurt, lidt honning, krydret olie og lidt mynte.
- TIP: Asafoetida, også kaldet dyvelsdræk, er et krydderi, der giver en fin afrunding af smagen. Den kan også bruges direkte i retten. Du kan finde den i stødt form, f.eks. hos Asaspice.dk. Finder du den ikke, kan den fint undlades.
SE MERE: Lam i karry