TILMELD DIG AFD’s KVINDELØB SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239,-

Opskrift på tandoori kylling
Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på tandoori kylling

Sprød & krydret: Lækker tandoori kylling

Server sprød salat og kogte ris til kyllingen. Rør også gerne en nem raita af yoghurt, knust spidskommen, lidt hakket mynte, citronsaft og salt, og nyd den til den varme tandoori kylling.

printer Print
plate 4 personer

Af Louisa Lorang

6 kyllingelår
3 fed hvidløg, pillede
20 g ingefær, skrællet
4 dl sødmælksyoghurt
½ citron, saften heraf
2 spsk olivenolie
2 spsk knust spidskommen
½ tsk cayennepeber
1 spsk sød paprika
¼ tsk stødt kanel
1-2 tsk salt
50-100 g smør
sød eller stærk paprika

Topping:
1-2 forårsløg
koriander, hakket

 

Sådan gør du

  1. Del kyllingelårene i halve, så du har 12 stykker i alt. Fjern skindet, og skær små snit i kyllingestykkerne.
  2. Knus eller blend hvidløg, ­ingefær, yoghurt, citronsaft, olie, spidskommen, cayenne, paprika, kanel og salt, og kom kyllingen og marinaden i en frysepose. Luk posen, og gnid marinaden godt ind i ­kyllingekødet. Lad kyllingen trække 30 min ved ­stuetemperatur eller natten over i køleskab.
  3. Tag kyllingen ud fra køl 20-30 min inden stegning.

    PRØV OGSÅ: Lam i karry
  4. Tænd ovnen på 220 grader, gerne med varmluft.
  5. Læg kyllingestykkerne på en rist (husk bageplade med bagepapir under), smelt smørret, og pensl kyllingen. Sæt risten i den varme ovn, og lad kødet stege i 30-40 min, eller til det er gennemstegt. Vend undervejs og dryp med lidt smeltet smør et par gange.
  6. Drys med paprika de sidste 5 min.
  7. Server kyllingen toppet med lidt koriander og forårsløg.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling og Indisk mad