John Prices "Bedstes appelsinfromage"
SPONSORERET indhold

John Prices "Bedstes appelsinfromage"

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Appelsinfromagen vækker søde minder, skriver John Price i sin opskrift. Desserten er speciel dejlig efter krydrede kødretter.<br><br><i>„Min bedstemor var fra dengang, hvor al tale om mad begyndte med „Man tager et sølvfad”. Bedste havde nu ikke noget sølvfad, men hun var en god kogekone. Når vi rigtig plagede, kom hun frem med sin appelsinfromage, her er hendes egen opskrift“</i>

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
17. nov. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Stivnetid: 2 timer
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
6 mellemstore appelsiner
200 g sukker
2 dl vand
5 blade husblas
½ liter piskefløde + lidt ekstra til pynt

  1. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand.
  2. Skær skrællen tyndt af de 3 appelsiner og skær den i strimler. Kog sukker og vand sammen og kom skallerne heri. Lad dem koge i 5 min. Tag dem op med en hulske.
  3. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede sukkerlage. Tag det fra varmen.
  4. Pres saften af alle appelsinerne. Hæld husblasvæden i saften.
  5. Pisk fløden til skum. Når blandingen er svalet og så småt begynder at tykne, vendes lidt af appelsinsaften i flødeskummet.
  6. Tilsæt derefter den afkølede saft (med husblas) i flødeskummet lidt ad gangen. Fordel i portionsglas eller i en skål. Pynt med de strimlede skaller samt lidt flødeskum før servering.