Jordskoksuppe med æble
En lækker, cremet suppe med en sødlig smag. Suppen er nem at fryse, så du har mad til flere dage.
Ingredienser
[375 kcal pr. portion]
1 løg
500 g jordskokker
rød peberfrugt
1 æble
2 spsk oliven- eller kokosolie
1 liter vand
2 spsk sojasovs s
aft og skal fra 1 økologisk limefrugt
salt og peber
evt. muskatnød
2 stk. fuldkornstortillaer (lille variant)
100 g mager ost
2 spsk grøn pesto
200 g parmaskinke
Sådan gør du:
1/ Snit løget. Skrub jordskokkerne, og skær jordskokker, peberfrugt og æble i mindre stykker.
2/ Svits stykkerne i olien, tilsæt vand, og lad det simre i ca. 20 min. (si evt. lidt af vandet fra i en skål, når suppen skal blendes).
3/ Blend suppen med en stavblender, og tilsæt evt. det frasiede vand, til suppen har en passende konsistens.
4/ Tilsæt soja og lime (skal og saft), og smag til med salt, peber og evt. reven muskatnød.
5/ Læg tortillaerne på en bagerist med bagepapir. Kom reven ost og pesto på. Bag dem i ovnen i 3-4 min., til osten er smeltet.
6/ Steg skinken på en pande, til det er sprødt.
7/ Servér skinken og ostebrødene til suppen.
PRØV OGSÅ: Hvidkålssuppe med kylling
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Så er det suppetid!