Jordskoksuppe med æble
SPONSORERET indhold

Jordskoksuppe med æble

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lækker, cremet suppe med en sødlig smag. Suppen er nem at fryse, så du har mad til flere dage.

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Maria Nørregaard
10. nov. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

[375 kcal pr. portion]
1 løg
500 g jordskokker
rød peberfrugt
1 æble
2 spsk oliven- eller kokosolie
1 liter vand
2 spsk sojasovs s
aft og skal fra 1 økologisk limefrugt
salt og peber
evt. muskatnød
2 stk. fuldkornstortillaer (lille variant)
100 g mager ost
2 spsk grøn pesto
200 g parmaskinke

Sådan gør du:

1/ Snit løget. Skrub jordskokkerne, og skær jordskokker, peberfrugt og æble i mindre stykker.

2/ Svits stykkerne i olien, tilsæt vand, og lad det simre i ca. 20 min. (si evt. lidt af vandet fra i en skål, når suppen skal blendes).

3/ Blend suppen med en stavblender, og tilsæt evt. det frasiede vand, til suppen har en passende konsistens. 

4/ Tilsæt soja og lime (skal og saft), og smag til med salt, peber og evt. reven muskatnød.

5/ Læg tortillaerne på en bagerist med bagepapir. Kom reven ost og pesto på. Bag dem i ovnen i 3-4 min., til osten er smeltet.

6/ Steg skinken på en pande, til det er sprødt.

7/ Servér skinken og ostebrødene til suppen.

PRØV OGSÅ: Hvidkålssuppe med kylling

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Så er det suppetid!