Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Jordskoksuppe med æble
Foto: Maria Nørregaard Jordskoksuppe med æble

Jordskoksuppe med æble

Jordskoksuppe med æble

En lækker, cremet suppe med en sødlig smag. Suppen er nem at fryse, så du har mad til flere dage.

4
Print

[375 kcal pr. portion]
1 løg
500 g jordskokker
rød peberfrugt
1 æble
2 spsk oliven- eller kokosolie
1 liter vand
2 spsk sojasovs s
aft og skal fra 1 økologisk limefrugt
salt og peber
evt. muskatnød
2 stk. fuldkornstortillaer (lille variant)
100 g mager ost
2 spsk grøn pesto
200 g parmaskinke

Sådan gør du:

1/ Snit løget. Skrub jordskokkerne, og skær jordskokker, peberfrugt og æble i mindre stykker.

2/ Svits stykkerne i olien, tilsæt vand, og lad det simre i ca. 20 min. (si evt. lidt af vandet fra i en skål, når suppen skal blendes).

3/ Blend suppen med en stavblender, og tilsæt evt. det frasiede vand, til suppen har en passende konsistens. 

4/ Tilsæt soja og lime (skal og saft), og smag til med salt, peber og evt. reven muskatnød.

5/ Læg tortillaerne på en bagerist med bagepapir. Kom reven ost og pesto på. Bag dem i ovnen i 3-4 min., til osten er smeltet.

6/ Steg skinken på en pande, til det er sprødt.

7/ Servér skinken og ostebrødene til suppen.

PRØV OGSÅ: Hvidkålssuppe med kylling

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Så er det suppetid!