
SPONSORERET indhold
Nemme & lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv
Snurrer er blevet ret populære de seneste år. Det gælder især de klassiske kardemommesnurrer, som du får opskriften på her. Det er hverken svært eller besværligt selv at bage snurrer, så hvorfor ikke give det et forsøg?
14 stk. kardemommesnurrer |
Total: en time, 15 min |
Arbejdstid: en time
Ingredienser
Det skal du bruge til at bage kardemommesnurrer
- 25 g gær
- 2 dl sødmælk
- 2 æg
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 100 g smør
- ca. 500 g hvedemel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- Fyld:
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 3 spsk. stødt, gerne ægte kanel
- Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen, den skal kun være lunken. Udrør gæren i mælken.
- Kom æg, salt og sukker i.
- Tilsæt kardemommen til hvedemelet og smuldr smørret heri.
- Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen meget smidig.
- Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
- Rør smør, sukker og kanel sammen.
- Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord (30 x 42 cm). Smør fyldet på.
- Fold en trdjedel af dejen ind over fyldet. Fold den anden tredjedel ind over, så alt fyldet nu er helt lukket inde.
- Rul forsigtigt ud til en bredde på ca. 22-25 cm. Skær i 3 cm brede strimler.
- Sno strimlerne: Den ene ende snos to gange rundt om den modsatte hånds pege- og langefinger, og den ene ende stoppes ned i midten. Eller saml dem bare i en ring.
- Læg dem på en bageplade. Lad snurrerne efterhæve 15 min.
- Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over fyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
- Bag snurrerne på midterste ovnribbe i ca. 15-18 min. ved 200 gr.
PRØV OGSÅ: Kanelsnurrer med rosiner og marcipan