Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Foto: VK Stockimage/Nicoline Olsen

Kogte jumfruhummere med hjemmerørt mayonnaise

En rigtig sommerklassiker!


KOGTE JOMFRUHUMMERE

6 personer

24-30 jomfruhummere
1,5 spsk. salt
1 stort bundt dild
ca. 1,5 liter vand

1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand.

2. Bland salt og dild i vandet, og kog op. Lad lagen koge igennem et par minutter.

3. Læg jomfruhummerne i den kogende lage. Dæmp varmen, så snart lagen atter koger, og kog hummerne ved svag varme i 2-3 min. Læg dem i en sigte, og lad dem afkøle ca. 10 min.

4. Server med citronbåde, brød, god mayonnaise og dildcreme


HJEMMERØRT MAYONNAISE
6 personer

2 æggeblommer
1 spsk. dijonsennep
½ spsk. citron
solsikkeolie (ca. 1 liter)
groft flagesalt

1. Pisk æggeblommer med sennep og citron.

2. Tilsæt solsikkeolien i en tynd stråle. Brug evt. en stavblender i begyndelsen, til æggeblommemassen bliver cremet og hvidlig.

3. Pisk derefter med en gaffel, mens solsikkeolien langsomt tilsættes. Fortsæt, til det ligner mayonnaise. Smag til med salt.

Dildcreme
200 g cremefraiche
1 bundt dild
200 g mayonnaise
salt og peber fra kværn
saft fra ¼ citron

1. Blend cremefraichen med dild.

2. Rør den derefter med mayonnaise, salt, peber og citron. Server til de kogte skaldyr med brød og mere citron.

SE OGSÅ: Grillstegte foreller med blomkål og kapers
SE OGSÅ: Laksesandwich med tatarsauce
SE OGSÅ: Vegeburger med grillet grønt og svampecreme

Se, hvad vi ellers skriver om: Jomfruhummer, Hummer og Skaldyr