Grillmad

Grillstegte foreller med blomkål og kapers

Lækker fisk på grillen.

GRILLSTEGTE FORELLER MED BLOMKÅL OG KAPERS

(4 pers.)

Tid: 20 min. plus tid til grill

2-4 foreller – afhængig af størrelsen

salt og peber

1 citron

2-4 kviste persille

½ blomkål

2 spsk. kapers

3 spsk. salte mandler

revet skal fra 1 ubehandlet citron

100 g smør

600-800 g nye kartofler

1. Rens fiskene, og krydr med salt og peber. Rids skindet. Fyld bugen med citronskiver og persille.

2. Pak fisken ind i folie, og grill i ca. 20 min. afhængig af fiskens størrelse. Vend den undervejs.

3. Del blomkål i små buketter. Damp dem ca. 1 min., og afdryp. Vend blomkål med kapers, hakkede mandler og citronskal.

4. Brun smørret.

5. Server fisken toppet med blomkålsblanding, og server med nye kogte kartofler og brunet smør.

TIP

Grillstegte foreller med blomkål og kapers

I stedet for forel kan du bruge makrel eller dorade.

5 TIPS, NÅR DU GRILLER FISK:

• Fisk, der er faste i kødet (f.eks. havtaske, tun og laks), er velegnede til at grille på rist.

• De fleste fileter med skind kan grilles på en rist eller på en fiskevender.

• Pensl fiskens skindside eller den side, som vender mod risten, med olie – aldrig selve risten.

• Brug høj varme – både grill og grillrist skal være meget varm.

• Lad være med at flytte rundt med fisken, før den selv slipper risten. Hvis der er skind på, vil sukkerindholdet i skindet karamellisere pga. varmen og danne en skorpe.

Kilde: skagenfood.dk

► SE OGSÅ: Fiskedeller med chilimayo, lynstegt grønt og sesamkartofler

► SE OGSÅ: Fabelagtig fiskepie

► SE OGSÅ: Skindstegt kulmule og fennikelsalat