Lækker brownie-cheese-cake
SPONSORERET indhold

Lækker brownie-cheese-cake

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her har vi bagt brownies med cheesecaketop - det gør den mere frisk og sommerlig i smagen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
23. apr. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

Brownie-cheese-cake
Browniebund:
100 g blødt smør
150 g hakket mørk chokolade
1 æg
150 g sukker
150 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
Cheesecaketopping:
200 g flødeost
korn af 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljeekstrakt
75 g sukker
1½ dl piskefløde
2 æg
Pynt:
2 dl piskefløde
2 kiwifrugter
reven usprøjtet citronskal
evt. 2 spsk. flydende honning

  1. For en firkantet form (20 x 20 cm) med bagepapir.
  2. Smelt smør og chokolade over vandbad.
  3. Pisk æg og sukker i en skål med en håndmixer, til det er cremet. Rør chokoladeblandingen i. Sigt hvedemel og bagepulver i, og rør dejen jævn. Kom dejen i formen, og bag browniebunden 15 min. på midterste ovnribbe ved 180 gr.
  4. Pisk flødeosten med vaniljekorn og sukker i en skål med en håndmixer, indtil det er blødt. Kom fløden i, og pisk, til det er tykt og cremet. Pisk æggene i.
  5. Fordel ostecremen over browniebunden. Bag kagen yderligere 20 min. ved 180 gr. Afkøl kagen. Stil den tildækket i køleskab 2 timer inden servering.
  6. Skær kagen i små tern. Pynt dem med flødeskum pisket af de 2 dl fløde, skrællede kiwistykker og reven citronskal.