Lækre minipavlovaer
SPONSORERET indhold

Lækre minipavlovaer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Pavlovaer er perfekte sammen med sommerens friske bær. Her serverer vi en minipavlova med en småkagebund med lækker marengs og en skøn hvid chokoladecreme. Få den lækre opskrift på en skøn lille himmerigsmundfuld toppet med bær. Mums!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
09. jun. 2021 | Opskrift | Hendes Verden
24 stk. minipavlovaer

Ingredienser

Minipavlovaer

 

Småkagebund:
200 g hvedemel
150 g smør
2 tsk. stødt ingefær
50 g flormelis
1 æggeblomme


Pavlovaer:
2 æggehvider af mellemstore æg
½ tsk. vaniljeessens eller 1 tsk. vaniljesukker
2½ dl sukker
1 tsk. majsstivelse
½ tsk. vineddike
2½ spsk. kogende vand
evt. lidt rød levnedsmiddelfarve


Desuden:
50 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
300 g hindbær
frisk citronmelisse eller mynte

 

Sådan laver du minipavlovaer

  1. Smuldr smørret i mel blandet med ingefær og flormelis. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul, og udstik i 6 cm’s cirkler gerne med en blomsterudstikker. Bag kagerne ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 10 min., til de er gyldne i kanten. Afkøl.
  3. Pisk æggehvider, vaniljeessens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine i ca. 5-10 min. Farv evt. med lidt rød levnedsmiddelfarve.
  4. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetylle ca. 1½ cm i diameter. Sprøjt først en bund ud på bagepapir ca. 5 cm i diameter. Sprøjt nu en cirkel rundt langs kanten, så du har små ”fuglereder”. Bag pavlovaerne i ovnen ved 180 gr. i 5 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr., og bag videre i 25 min. Sluk for ovnen, og lad pavlovaerne køle helt af.
  5. Hak den hvide chokolade, og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Kom lidt chokolade på en småkage, og sæt en pavlova over. Fortsæt med resten af kagerne. Pisk fløden til skum. Top kagerne op med flødeskum, og pynt med hindbær og citronmelisse.