Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Lækre minipavlovaer
Foto: Betina Hastoft Fin lille sommerdessert med marengs og bær.

Lækre minipavlovaer - opskrift fra Hendes Verden

Lækre minipavlovaer

Pavlovaer er perfekte sammen med sommerens friske bær. Her serverer vi en minipavlova.

plate 24 stk. minipavlovaer
printer Print

Minipavlovaer

 

Småkagebund:
200 g hvedemel
150 g smør
2 tsk. stødt ingefær
50 g flormelis
1 æggeblomme


Pavlovaer:
2 æggehvider af mellemstore æg
½ tsk. vaniljeessens eller 1 tsk. vaniljesukker
2½ dl sukker
1 tsk. majsstivelse
½ tsk. vineddike
2½ spsk. kogende vand
evt. lidt rød levnedsmiddelfarve


Desuden:
50 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
300 g hindbær
frisk citronmelisse eller mynte

 

Sådan laver du minipavlovaer

  1. Smuldr smørret i mel blandet med ingefær og flormelis. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul, og udstik i 6 cm’s cirkler gerne med en blomsterudstikker. Bag kagerne ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 10 min., til de er gyldne i kanten. Afkøl.
  3. Pisk æggehvider, vaniljeessens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine i ca. 5-10 min. Farv evt. med lidt rød levnedsmiddelfarve.
  4. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetylle ca. 1½ cm i diameter. Sprøjt først en bund ud på bagepapir ca. 5 cm i diameter. Sprøjt nu en cirkel rundt langs kanten, så du har små ”fuglereder”. Bag pavlovaerne i ovnen ved 180 gr. i 5 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr., og bag videre i 25 min. Sluk for ovnen, og lad pavlovaerne køle helt af.
  5. Hak den hvide chokolade, og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Kom lidt chokolade på en småkage, og sæt en pavlova over. Fortsæt med resten af kagerne. Pisk fløden til skum. Top kagerne op med flødeskum, og pynt med hindbær og citronmelisse.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Pavlova, Marengs, Kage og Dessert