Opskrift på chokoladetærte
Foto: Line Thit Klein Luksus chokoladetærte

Opskrift på chokoladetærte

Chokoladetærte Deluxe

Prøv denne forførende chokoladetærte. Server med lidt kold flødeskum og sæsonens bær og I kommer i chokoladehimlen.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 6 Person(er)

Mørdej:
125 g smør
200 g hvedemel
3 spsk flormelis
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand.

Chokoladefyld:
175 g smør
250 g muscovadosukker
4 æg
4 spsk usødet kakaopulver
150 g mørk chokolade
3 dl fløde 13%.

Sådan laver du chokoladetærte

Mørdej:
Bland mel og flormelis. Riv smørret på et groft rivejern ned i skålen. Gnid smørret ind i melet, så det får en rapslignende konsistens. Tilsæt æggeblomme, og ælt dejen sammen til den ensartet masse. Lad den hvile køligt i en halv times tid. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord og tryk den i en smurt tærteform, gerne med løs bund, hvis du har det. Fjern overskydende dej og bag tærtebunden i ca. 20 min, eller indtil den er lys gylden i overfladen. Tag tærtebunden ud og sænk ovnens temperatur til 160 grader. Lad den køle af.

Fyld:
Pisk smør og sukker sammen i en skål til det er cremet. Pisk gradvist æg og kakaopulver i. Smelt chokoladen over vandbad, og pisk den smeltede chokolade i sammen med fløden. Hæld fyldet på den afkølede tærtebund, og bag tærten i ca. 30 min, indtil fyldet er let stivnet. Lad tærten køle helt ned, før den serveres med koldt flødeskum og friske bær.


Se også opskrift på Cheesecake brownies

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!