
Chokoladetærte Deluxe
Prøv denne forførende chokoladetærte. Server med lidt kold flødeskum og sæsonens bær og I kommer i chokoladehimlen.
Ingredienser
Mørdej:
125 g smør
200 g hvedemel
3 spsk flormelis
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand.
Chokoladefyld:
175 g smør
250 g muscovadosukker
4 æg
4 spsk usødet kakaopulver
150 g mørk chokolade
3 dl fløde 13%.
Sådan laver du chokoladetærte
Mørdej:
Bland mel og flormelis. Riv smørret på et groft rivejern ned i skålen. Gnid smørret ind i melet, så det får en rapslignende konsistens. Tilsæt æggeblomme, og ælt dejen sammen til den ensartet masse. Lad den hvile køligt i en halv times tid. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord og tryk den i en smurt tærteform, gerne med løs bund, hvis du har det. Fjern overskydende dej og bag tærtebunden i ca. 20 min, eller indtil den er lys gylden i overfladen. Tag tærtebunden ud og sænk ovnens temperatur til 160 grader. Lad den køle af.
Fyld:
Pisk smør og sukker sammen i en skål til det er cremet. Pisk gradvist æg og kakaopulver i. Smelt chokoladen over vandbad, og pisk den smeltede chokolade i sammen med fløden. Hæld fyldet på den afkølede tærtebund, og bag tærten i ca. 30 min, indtil fyldet er let stivnet. Lad tærten køle helt ned, før den serveres med koldt flødeskum og friske bær.
Se også opskrift på Cheesecake brownies.