Opskrift på marokkansk tagine med lam og kikærter
SPONSORERET indhold

Marokkansk tagine med lam og kikærter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En tagine er et marokkansk lerfad med kegleformet låg, som man bruger til simreretter. her med lækker lam, kikærter og abrikoser.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
06. jan. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

250 g tørrede kikærter
groft salt
2 spsk olivenolie
2 store løg
2 fed hvidløg
500 g lammekød i tern
2 tsk spidskommen
1 tsk tørret knust chili
1 stang kanel
1 tsk gurkemeje
1 ikke-overfladebehandlet citron
½ l vand
200 g tørrede abrikoser
1 stor håndfuld bredbladet persille

Sådan laver du marokkansk gryderet.

1. Start aftenen før med at lægge kikærter i blød. Kassér vandet dagen efter og kog kikærterne i nyt vand med 2 tsk groft salt. Lad dem koge i ca. 40 min til de er møre. Sigt vandet fra.

2. Skær løgene i strimler og hvidløg i tynde skiver. Varm olien i en gryde eller tagine og brun kødet godt. Tag det op af gryden og tilsæt løg. Steg løgene til de begynder at tage farve – ca. 5 min ved middelvarme. Kom hvidløg i og derefter spidskommen, chili, gurkemeje og kanel. Lad krydderierne svitse med i 1-2 min og kom så kødet tilbage i gryden sammen med den saft, der er kommet ud af kødet.

3. Tilsæt kikærter og brug en kartoffelskræller til at skrælle brede strimler af skallen af halvdelen af citronen. Kom det i gryden sammen med vand, abrikoser og ca. 1 tsk salt. Kom låg på og sænk varmen til laveste blus. Lad retten simre i 30 min.

4. Smag til sidst til om der mangler salt. Hak persillen groft og riv resten af citronskallen og bland med persillen. Drys blandingen over retten ved servering.