Opskrift på middelhavsruller
SPONSORERET indhold

Middelhavsruller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vegetariske ruller med hummus, feta og persille, der spiller virkelig skønt sammen.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
17. aug. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
8

Ingredienser

Hummus:
1 dåse kikærter, afdryppede
1 spsk tahin
1 fed hvidløg
saft fra en citron
1 tsk spidskommen
1 ¼ dl varmt vand
ca. 1 dl olivenolie.

Fladbrød:
5 dl fuldkornshvedemel
½ tsk salt
½ tsk bagepulver
2 ¼ dl kogende vand.

Fyld:
8 blade hjertesalat eller anden sprød salat
1 rød peber skåret i tynde skiver
ca. 100 g feta, gerne fårefeta
1 lille glas sorte oliven, hakkede
1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
evt. rødløg i tynde skiver.

Sådan laver du middelhavsruller:

Hummus: Blend kikærter, salt, spidskommen, vand, citron og hvidløg. Tilsæt olivenolien, og blend til den har den rette konsistens. Den må gerne være en smule flydende, da den tykner, når den står i køleskabet. Smag til med salt og citronsaft.

Fladbrød: Bland fuldkornsmel, bagepulver og salt og hæld det kogende vand over. Ælt 6-8 min i hånden eller 4-5 min på køkkenmaskine. Del dejen i 8 lige store stykker. Rul hver kugle så tyndt ud som muligt, allerhelst 1-2 mm tyk. Steg dem på en meget medium-varm slip-let-pande uden fedtstof til begge sider er mørkplettede. Læg straks de færdige fladbrød i en lukket pose efterhånden som de bliver færdige. Dampen fra de varme brød gør, at de holder sig bløde

Smør et lag hummus ud over hver rulle. Læg derefter et par salatblade på, strimler af rød peber, smuldret feta, hakket persille, oliven og evt. tyndtskårede rødløg. Rul sammen og pak ned til frokosten.


Prøv også hjemmelavet cup-noodle