Minestrone
SPONSORERET indhold

Minestrone med savojkål og perlebyg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En ny variant af en italiensk klassiker. Nu med savojkål og perlebyg.

Af: Lone Kjær Foto: Anders Schønnemann
18. feb. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

2 gulerødder
¼ knoldselleri, 250 g
2 porrer
½ savojkål, 300 g
1 spsk olivenolie
150 g perlebyg
1½ liter grønsagsbouillon
2 fed hvidløg
3 tomater
1 håndfuld basilikum
salt og peber
evt. saft af ½ citron

Tilbehør: 4 skiver fuldkornshvedebrød, 200 g

Sådan gør du:

Skræl gulerødder og selleri. Skær gulerod og selleri i små tern, porren i ringe. Halver kålen, fjern stokken og skær kålen i strimler i 1 cm tykkelse. Skær dem over, så de ikke er længere, end at de kan ligge på en ske. Varm olien op i en gryde og svits grønsagerne. Tag grønsagerne op. Kom perlebyg og bouillon i gryden. Skru ned og lad perlebyggen simre under låg i 20 min. Tilsæt grønsager og presset hvidløg og lad suppen simre yderligere 5 min. Skær tomaterne i små tern. Kom tomater og basilikum i suppen. Kog op og smag suppen til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft. Server suppen rygende varm med groft brød. 

TIP! Kål er rig på bl.a. C-vitamin. Derudover har kål et højt indhold af sunde kostfibre.

Energi pr. person: 450 kcal, protein 12%, kulhydrat 73%, fedt 15%.