Minestronesuppe opskrift
SPONSORERET indhold

Minestronesuppe: En klassisk italiensk suppe

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du en god og nem opskrift på minestronesuppe, der er dejlig fyldig i smagen, og så er den oven i købet sund. Se her, hvordan du laver en lækker minestronesuppe med bacon, suppehorn og hakkede tomater.

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
25. sep. 2020 | Mad | Hendes Verden
Minestronesuppe til 4 personer | Total: 20 min

Ingredienser

1 løg 
3 fed hvidløg 
2 stængler selleri 
1 gulerod 
½ courgette 
50 g bacon 
1 spsk. olie 
6 dl hønsekødsbouillon 
2 dåser flåede tomater el. cherrytomater 
2 spsk. tomatkoncentrat 
3 laurbærblade 
100 g pastanudler 

Tilbehør til minestronesuppe: 
Hakket persille og groft brød

Sådan laver du minestronesuppe

  1. Hak løg og hvidløg groft. Skær selleri, gulerod og courgette i små tern. Skær bacon i mindre stykker, og steg dem i olie, til baconen er sprød. Læg baconen på fedtsugende papir, og hæld lidt af fedtstoffet fra.
  2. Kom alle grønsagerne i gryden, og steg det i olie ca. 5 min. under omrøring. Kom baconen tilbage i gryden, og hæld bouillon, de flåede eller hakkede tomater, tomatkoncentrat og laurbærblade i.
  3. Lad suppen koge ca. 7 min. Tilsæt suppehorn, og kog dem møre i suppen. Spis den varme minestronesuppe drysset med persille og groft brød til.

Minestrone med fisk og rejer

Minestrone laves som udgangspunkt med bacon i tern eller lidt røget skinke, men du kan faktisk også godt lave den klassiske italienske suppe med fisk. Her får den kendte italienske grønsagssuppe lidt ekstra lækkert fyld med torsk og rejer. Få den lækre opskrift på suppe her:

Foto: Thomas Hergaard
Opskrift: Christine Bille Nielsen

minestrone-med-fisk-rejer.jpg

Arbejdstid: 30 min. Ikke fryse-egnet. Opskriften er til 4 personer

  • 2 porrer (i ringe)
  • 2 stilke bladselleri (i små tern)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl hvidvin (kan undlades)
  • 2 dåser hakkede tomater
  • ½ l grønsagsbouillon
  • 100 g suppehorn eller andre små pastaer
  • 250 g torskefilet
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 bundt persille (finthakket) eller andre friske krydderurter
  • Salt og peber
  • 150 g rejer
  • 150 g ærter
  • Tilbehør: brød eller flutes

Sådan laver du minestrone suppe med fisk og rejer:

  1. Svits porrer og bladselleri i olien i en stor gryde. Tilsæt evt. hvidvin, tomater og bouillon. Lad suppen koge i 15 min.
  2. Kog suppehornene næsten møre i letsaltet vand. Lad dem dryppe af i en sigte.
  3. Skær torsken i tern på 2 x 2 cm. Smag suppen til med hvidløg, persille, salt og peber.
  4. Tilsæt torsk, rejer, suppehorn og ærter, kog op og lad suppen koge i 2 min.
  5. Servér med brød eller flutes.

Anbefalet til dig