GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Nem salat med pulled and og granatæble
Foto: Tia Borgsmidt Nem og lækker salat.

Nem salat med pulled and og granatæble

Pulled and smager himmelsk og er nem at lave. Prøv pulled and i en lækker salat med granatæble, der både er skøn til aftensmad og på julefrokostbordet.

printer Print
plate 4 personer

1 andebryst
½ liter bouillon
salt og peber
2 spsk. olivenolie
3 spsk. sojasauce
1 spsk. ahornsirup

Salat:

200 g grønne bønner
250 g rød- eller alm. spidskål
1 hjertesalat

Dressing:

1 tsk. dijonsennep
4 spsk. ekstra jomfruolivenolie 
2 spsk. æble- eller hvidvinseddike
1-2 tsk. skalotteløg i meget små tern
salt og peber

Desuden:

50 g fetaost
1 spsk. olivenolie
granatæblekerner af ½ granatæble

Tilbehør:

godt brød

Sådan gør du:

  1. Kog andebrystet 1 time i bouillon. Tag kødet op, og afkøl det, til det er lunkent.
  2. Fjern fedtet, og riv kødet i mindre stykker med et par gafler til pulled and.
  3. Nip bønnerne. Kog dem 5 min. i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en si.
  4. Snit spidskålen og hjertesalaten fint. Kom lune bønner, spidskål og salat på et fad.
  5. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend den i salaten.
  6. Steg andekødet i olie, sojasauce og ahornsirup nogle min. på en pande.
  7. Fordel andekødet og smuldret fetaost over salaten. Drys granatæblekerner over salaten.
Se, hvad vi ellers skriver om: Nem aftensmad, Julefrokost-mad, Andebryst og Hovedret